Φεβρουαρίου 27, 2009

Δάνειο 2,2 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ στην Τουρκία

H Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕ) αποφάσισε να χορηγήσει δάνειο ύψους 2,2 δισ. ευρώ, προς την Τουρκία, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αναφέρει τηλεγράφημα του πρακτορείου ΑΝΑΤΟΛΗ, επικαλούμενο την σημερινή ανακοίνωση της ΕΤΕ στην ιστοσελίδα της.
Η ΕΤΕ ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει δάνεια συνολικού ύψους 11 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις της κεντρικής, ανατολικής και νότιας Ευρώπης. Άμεσα εκταμιεύσιμο είναι το ποσό των 5,7 δισ. ευρώ ενώ το υπόλοιπο, ύψους 2,8 δισ. ευρώ, αναμένεται να εγκριθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου. Οι χώρες αυτές θα επωφεληθούν από το δάνειο των 11 δισ. ευρώ μέσα στο 2009 και 2010, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Μέσα στα πλαίσια του κοινού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ), της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας η ΕΤΑΑ, η ΕΤΕ και η Παγκόσμια Τράπεζα δεσμεύονται να προσφέρουν 24,5 δισ. ευρώ για να στηρίξουν τους χρηματοπιστωτικούς τομείς στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη και να χορηγήσουν δάνεια επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τη διεθνή οικονομική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου