Φεβρουαρίου 26, 2009

Αν. Μέρκελ: Αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ


Τα κράτη της ευρωζώνης δείχνουν πάντα αλληλεγγύη μεταξύ τους και θα συνεχίσουν να το κάνουν, δήλωσε σήμερα από το Βερολίνο η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, αφήνοντας εμμέσως να εννοηθεί ότι η Γερμανία είναι προετοιμασμένη να βοηθήσει πιο αδύναμα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Έχουμε δείξει αλληλεγγύη και τα πράγματα θα παραμείνουν έτσι, αλλά αυτό πρέπει να γίνει στη βάση των δεσμεύσεων που αποτελούν το θεμέλιο της ενιαίας νομισματικής μας μονάδας», απάντησε η Μέρκελ σε ερώτηση για το αν η Γερμανία θα μπορούσε να προσφέρει υποστήριξη σε ορισμένα από τα πιο αδύναμα μέλη της ζώνης του ευρώ.
Η γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκε μάλιστα ευθέως στην Ιρλανδία. «Μια χώρα όπως η Ιρλανδία –είπε- είναι σε πολύ διαφορετική κατάσταση από μια χώρα που έχει λιγότερες τράπεζες, όπως η Σλοβακία».
«Σημαντικό είναι –τόνισε- για τις χώρες της ευρωζώνης να αισθάνονται ένα χρέος προς το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, μολονότι δεν είναι σαφής σε αυτό το στάδιο ο τρόπος με τον οποίο οι ευρωπαϊκές χώρες θα επανέλθουν σε αυτόν το δρόμο».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου