Φεβρουαρίου 28, 2009

Έκτακτη Σύνοδος της ΕΕγια την οικονομία.


Συνέρχεται την Κυριακή στις Βρυξέλλες, το έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ,για την αντιμετώπιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσουν οι "27" ηγέτες ,περιλαμβάνονται ο συντονισμός των εθνικών σχεδίων ανάκαμψης της οικονομίας, η ενίσχυση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, τα μέτρα στήριξης του τραπεζικού τομέα αλλά και τα ζητήματα τόνωσης της απασχόλησης και περιορισμού της ανεργίας.

Οι ηγέτες των εννέα χωρών της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης που φοβούνται, μήπως οι "πλούσιες" χώρες εκδηλώσουν έμπρακτα την αδιαφορία τους γι 'αυτές, θα συναντηθούν με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, πριν την έναρξη της Συνόδου, προκειμένου να του μεταφέρουν τις ανησυχίες και τις επιδιώξεις τους.
"Τα εννέα κράτη της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης με επικεφαλής την Πολωνία και την Ουγγαρία, ζητούν να ενταχθούν στην Ευρωζώνη, προκειμένου να "θωρακίσουν" την οικονομία τους, αποφεύγοντας την ενδεχόμενη κατάρρευση των νομισμάτων τους.

Ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, στο Συμβούλιο αρχηγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναμένεται να έχει ιδιαίτερες συναντήσεις με τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, τον Βρετανό πρωθυπουργό, Γκόρντον Μπράουν και τους κ.κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.Στόχος του πρωθυπουργού είναι η προβολή των επιχειρημάτων της χώρας μας για το πρόγραμμα σταθεροποίησης και ανάπτυξης και η εξασφάλιση ευρωπαϊκής υποστήριξης "στο πρόγραμμά του".

"Η Ελλάδα θα προασπίσει τα εθνικά της συμφέροντα δια του πρωθυπουργού", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος.

Ο πρωθυπουργός πηγαίνει στο συμβούλιο κορυφής χωρίς εθνικό σχέδιο, ως απλός θεατής, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου