Μαρτίου 31, 2009

Κ. Παπούλιας: Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση


«Την κρίση δεν θα πρέπει να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι, γιατί τουλάχιστον είναι αθώοι. Πρέπει να την πληρώσουν αυτοί που προκάλεσαν την κρίση και που εξακολουθούν να επιμένουν να μην χάσουν τίποτα από αυτά που έχουν κερδίσει στο παρελθόν και από αυτά που σκέπτονται να κερδίσουν στο μέλλον», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΓΣΕΕ σήμερα το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «οι αγώνες των εργαζομένων είναι ένας σημαντικός τομέας για την ύπαρξη και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων, όχι μόνο της εργατικής τάξης αλλά γενικά των εργαζομένων»

«Σας παρακολουθώ, ανέφερε ο κ. Παπούλιας, «είστε μπροστά από μια απεργία, και μια απεργία μεσούσης της κρίσης είναι κάτι το πολύ ευαίσθητο. Πιστεύω όλα να πάνε καλά και να δώσετε το μήνυμα που θέλετε μέσα σε ένα πλαίσιο που πάντοτε το σεβαστήκατε και που το σέβεται ο ελληνικός λαός όταν το πλαίσιο αυτό είναι ώριμο και στέλνει τα σωστά μηνύματα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ευχαρίστησε τον κ. Παπούλια για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα της Συνομοσπονδίας για αυτή τη συνάντηση και την περισσή ευαισθησία που δείχνει για αυτά τα κορυφαία ζητήματα.

«Είναι εντυπωσιακό ότι είπατε το σύνθημά μας που σε αυτή τη γενική απεργία είναι: να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι γιατί δεν ευθύνονται για αυτήν», παρατήρησε ο κ. Παναγόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ μίλησε για εκρηκτικό μίγμα της διεθνούς κρίσης και της ασκούμενης πολιτικής που έχει δημιουργήσει τεράστια δημοσιονομικά προβλήματα, σημειώνοντας και τις πρακτικές των εργοδοτών - καταστάσεις που όπως είπε, έχουν ήδη παράξει δυσμενή αποτελέσματα για τις δυνάμεις εργασίας.

«Η απεργία μας έχει αυτό το χαρακτήρα: πολιτικά να δείξουμε την αντίθεσή μας. Με μια απεργία ούτε οι θεσμοί καταλύονται, ούτε η παραγωγή καταρέει. Και πιστεύω ότι αν ο κόσμος βγει στους δρόμους και δείξει αυτή τη διαμαρτυρία του, αυτό το θυμό, θα είναι προστασία και για τους θεσμούς και θα μπορέσει να καταγράφει κάτι καλό και για το μέλλον» τόνισε ο κ. Παναγόπουλος.

«Το μήνυμα του προέδρου της Δημοκρατίας ήταν σαφές. Την κρίση δεν πρέπει να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και κάλεσε όλους να συμμετάσχουν στη γενική απεργία της Πέμπτης και στη συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως.


«Το ζεστό χρήμα, που έδωσε η κυβέρνηση τους μεγαλοεξαγωγείς και στους ξενοδόχους, δείχνει ότι χρήματα υπάρχουν. Τα λεφτά δεν λείπουν. Μόνο που πάνε για την ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων και όχι για την ικανοποίηση των λαϊκών εργατικών αναγκών», παρατήρησε με τη σειρά του, ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόσθεσε:

«Θέλουμε να καλέσουμε την εργατική τάξη να μην υποκύψει, να μην παραχωρήσει δικαιώματα και διεκδικήσεις, να μην υποκύψει στις εντολές των κομμάτων της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου. Να δώσει μαζική μαχητική απάντηση στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, στις 2 του Απρίλη, σε όλη την Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου