Απριλίου 06, 2009

Στα 36,26 ευρώ (51 δολ). η τιμή του πετρελαίου.

Κάτω από τα 51 δολάρια υποχωρεί η τιμή του αργού, διαγράφοντας τα κέρδη που κατέγραφε νωρίτερα, εν μέσω προσδοκιών ότι οι προσπάθειες των πλούσιων κρατών να στηρίξουν τις οικονομίες τους θα αποδώσουν νωρίτερα απ΄ ό,τι αναμενόταν.
Παρόλα αυτά, οι δείκτες στη Wall Street κινούνται πτωτικά, καθώς οι ανησυχίες για την κατάσταση των αμερικανικών τραπεζικών ομίλων πλήττουν το επενδυτικό κλίμα.
Στις 16:25 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Μαΐου υποχωρούσε κατά 1,92 δολάρια στα 50,59 δολάρια το βαρέλι. Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent διαμορφωνόταν στα 51,82 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 1,65 δολάρια.
Όπως παρατηρούν αναλυτές, οι τιμές του «μαύρου χρυσού» επηρεάζονται από την πορεία των μετοχών λόγω του βελτιωμένου κλίματος, μετά την εφαρμογή μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης από την Φέντεραλ Ριζέρβ, ωστόσο τα επικείμενα εταιρικά αποτελέσματα πιθανόν να ανακόψουν τον ενθουσιασμό.
Σε σημερινό σημείωμά της η Goldman Sachs εκτιμά ότι το ράλι των τιμών του αργού θα αποδειχθεί βραχυπρόθεσμο μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2009, λόγω των αδύναμων θεμελιωδών στην οικονομία.

1 Euro = 1.3495 U.S. dollars και επομένως, το ενα βαρέλι πετρέλαιο έχει 36,26 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου