Απριλίου 05, 2009

Στο 5% το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ.

Κατά 5% προηγείται το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO, η οποία δημοσιεύεται την Κυριακή στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 33,4% και ακολουθούν η ΝΔ με 28,4%, το ΚΚΕ με 8,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,6% και ο ΛΑΟΣ με 4,2%.

Επίσης, το 53,5% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι «μας έχει κουράσει ο Κ.Καραμανλής», αλλά το 75,8% θεωρεί ότι ακόμα και εάν η ΝΔ άλλαζε αρχηγό δεν θα πετύχαινε καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα.

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 71% των ψηφοφόρων της ΝΔ εμφανίζεται να θέλει να παραμείνει ο Κ.Καραμανλής στην ηγεσία του κόμματος, ακόμα και εάν ηττηθεί στις εκλογές.
Εξάλλου, σε δημοσκόπηση της εταιρείας MRB που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» το ΠΑΣΟΚ διατηρεί προβάδισμα 3,6 μονάδων στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, καθώς συγκεντρώνει 32,5%.

Ακολουθούν η ΝΔ με 28,9%, το ΚΚΕ με 7,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7,3%, ο ΛΑΟΣ με 5,5% και οι Οικολόγοι με 3%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Κώστας Καραμανλής με 40,9% και ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 37%. Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Γιώργος Παπανδρέου προηγείται με 40,1% και ακολουθεί ο Κώστας Καραμανλής με 39,7%.

To 43,6% των ερωτηθέντων θεωρεί καταλληλότερο διαχειριστή της κρίσης μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ/Παπανδρέου παρά μια κυβέρνηση ΝΔ/Καραμανλή (35,9%).

Τέλος, αρνητικά για το κυβερνών κόμμα εξελίσσεται η υπόθεση Παυλίδη, αφού σύμφωνα με την έρευνα της MRΒ, επτά στους δέκα πολίτες πιστεύουν ότι η παραμονή του στο ΝΔ θα έχει αρνητικές επιπτώσεις. Το ποσοστό είναι εξαιρετικά υψηλό μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ (70%) και ακόμη μεγαλύτερο στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, σχεδόν 80%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου