Μαΐου 20, 2009

Αποχωρεί από την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ ο Σπύρος Παπασπύρος


Ριζικές ανακατατάξεις δρομολογούνται στην ΑΔΕΔΥ μετά την απόφαση του προέδρου της Σπύρου Παπασπύρου να αποχωρήσει μετά τις ευρωεκλογές. Οι λόγοι της παραίτησης εκτιμάται πως «κρύβονται» στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και στο ότι ο κ. Παπασπύρος δεν συμπεριελήφθη σε εκλόγιμη θέση.
Σύμφωνα με το
Βήμα, ο κ. Παπασπύρος θα αποχωρήσει και τυπικά από την προεδρία της ΑΔΕΔΥ αμέσως μετά τις ευρωεκλογές. Μέχρι τότε θα βρίσκεται σε άδεια την οποία ζήτησε «για προσωπικούς λόγους», μεταβιβάζοντας την άσκηση των αρμοδιοτήτων του στον αναπληρωτή πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Ηλ. Βρεττάκο, τον αντιπρόεδρο Κ. Παπαντωνίου και τον γενικό γραμματέα Ηλ. Ηλιόπουλο. Ορισμένοι συνδέουν την παραίτηση του κ. Παπασπύρου με την ένταξή του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, ισχυρισμό όμως που ο κ. Παπασπύρος απορρίπτει κατηγορηματικά, επισημαίνοντας ότι η αποχώρησή του από την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε ως μέσο πίεσης για να συμπεριληφθεί σε εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο. «Δεν αυτοπροτάθηκα για τη συμμετοχή μου στο ευρωψηφοδέλτιο» επισημαίνει, «αλλά με πρότειναν στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Όταν ρωτήθηκα, απάντησα ότι δεν μου ήταν αδιάφορο αλλά δεν κόβω και τις φλέβες μου. Ξεκαθάρισα ακόμη ότι δεν πρόκειται να μπω σε παρασκήνια, παραγοντισμούς και τρικλοποδιές. O πρόεδρος μπορεί να επιλέξει δίκαια, τους είπα. Δεν θα ήθελα όμως να παίξω πάγκο, γιατί η επιλογή μου δεν έχει σχέση με το πρόσωπό μου, αλλά με το συνδικαλιστικό κίνημα στη χώρα μας». Η πρόταση προς τον κ. Παπασπύρο ήταν να καταλάβει μη εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ -κάτι που απέρριψε. Όπως όλα δείχνουν, θα απόσχει πλήρως και από τον προεκλογικό αγώνα του ΠΑΣΟΚ, καθώς, όπως λέει, η προτεραιότητά του αυτή την εποχή είναι να ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό του.
Όσον αφορά στον διάδοχό του, ο κ. Παπασπύρος θέτει ως κριτήριο τη συνολική θέση που θα διατυπώσει όχι μόνο στο πλαίσιο της παράταξης (ΠΑΣΚΕ) αλλά συνολικά για το συνδικαλιστικό κίνημα στον χώρο των δημοσίων υπαλλήλων και την αντιμετώπιση της επίθεσης της κυβέρνησης.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου