Ιουνίου 30, 2009

Airbus κατέπεσε στον Ινδικό Ωκεανό

Η Υεμένη επιβεβαίωσε ότι ένα Airbus 310 με 153 επιβάτες και πλήρωμα κατέπεσε στον Ινδικό Ωκεανό, χωρίς να γνωρίζουν το ακριβές σημείο και την αιτία της πτώσης.

Άγνωστη παραμένει ακόμη η τοποθεσία όπου συνετρίβη νωρίτερα σήμερα το αεροσκάφος των κρατικών αερογραμμών της Υεμένης το οποίο κατέπεσε στον Ινδικό Ωκεανό λίγο προτού προσγειωθεί στο Μορονί, την πρωτεύουσα των νησιών Κομόρος.

Το αεροσκάφος, ένα Airbus 310, εκτελούσε την πτήση ΙΥ 628 από την πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, στα Κομόρος. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι περισσότεροι επιβάτες κατάγονταν από τα Κομόρος και επέστρεφαν στη χώρα τους από το Παρίσι.Το αεροσκάφος Airbus A310 μετέφερε 142 επιβάτες, μεταξύ των οποίων και 3 μωρά, και ειχε 11μελές πλήρωμα.

«Δεν έχουμε ακόμη καμία πληροφορία για το λόγο της πτώσης ή για επιζώντες», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Μοχάμεντ αλ-Σουμαΐρι, αναπληρωτής γενικός διευθυντής επιχειρήσεων της Yemenia Air.

«Οι καιρικές συνθήκες ηταν πολύ κακές- δυνατοί άνεμοι και τεράστια κύματα. Η ταχύτητα του ανέμου, όπως καταγράφηκε στο αεροδρόμιο, έφτανε τα 61χλμ την ώρα. Αλλά μπορεί να υπήρχαν και άλλοι παράγοντες», εξήγησε.

Η εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Παρισιού δήλωσε ότι το αεροπλάνο είχε αναχωρήσει από το Παρίσι το πρωί της Δευτέρας με προορισμό την Υεμένη και από εκεί συνέχισε για το Μορονί.

Ο Ιμπραχίμ Κασίμ, εκπρόσωπος της περιφερειακής υπηρεσίας ασφάλειας των αερομεταφορών ASECNA είπε ότι πιθανότατα το αεροπλάνο έχει συντριβεί σε απόσταση 5-10 χιλιομέτρων από την ακτή. Ήδη έχουν κινητοποιηθεί πολιτικά και στρατιωτικά σκάφη για να ερευνήσουν την περιοχή. «Πιστεύουμε ότι έπεσε σε κάποιο σημείο ενώ πλησίαζε για την προσγείωση. Ο καιρός δεν είναι ευνοϊκός. Η θάλασσα είναι πολύ ταραγμένη», πρόσθεσε.

Η αεροπορική εταιρεία Yemenia Air ανήκει κατά 51% στην κυβέρνηση της Υεμένης και κατά 49% στην κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών των Κομόρος, Χαμίντ Μπουρχάνε, ο στρατός έχει στείλει μικρά ταχύπλοα για να ερευνήσουν την περιοχή μεταξύ του χωριού Ντσαουένι και του αεροδρομίου.

Τα Κομόρος αποτελούνται από τρία μικρά ηφαιστειογενή νησιά, τη Μεγάλη Κομόρα, το Μοΐλι και το Ανζουάν. Βρίσκονται στο Δίαυλο της Μοζαμβίκης, 300 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μαδαγασκάρης.

AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου