Ιουνίου 18, 2009

Θέμα ευρωπαϊκών διαστάσεων η λαθρομετανάστευση


«Θέμα ευρωπαϊκών διαστάσεων, το οποίο δεν αφορά μόνο τις χώρες που πλήττονται άμεσα και οι οποίες μέχρι στιγμής σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος» χαρακτήρισε το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Εξερχόμενος της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ΕΛΚ , τόνισε ακόμη ότι χρειάζονται κοινές άμεσες δράσεις.
Εκτός της λαθρομετανάστευσης, η ατζέντα της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος περιελάμβανε τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, την υποψηφιότητα Μπαρόζο και την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι οι ηγέτες του ΕΛΚ συζήτησαν για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τη μεγάλη επιτυχία του ΕΛΚ, καθώς και ότι εξέφρασαν τη στήριξή τους στην υποψηφιότητα του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ως προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για δεύτερη θητεία.
Σε ό,τι αφορά την προετοιμασία για τα θέματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι τη Σύνοδο του ΕΛΚ απασχόλησε ιδιαίτερα η διεθνής οικονομική κρίση και κυρίως το πρόβλημα της ανεργίας.
Ανέφερε δε επίσης ότι συζήτηθηκε το κρίσιμο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και η προετοιμασία της Διάσκεψης της Κοπεγχάγης για το περιβάλλον, η οποία θα γίνει το Δεκέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου