Ιουνίου 20, 2009

Κ. Καραμανλής: Δεν έχω πρόθεση να πάω σε εκλογές

-«Δεν έχω πρόθεση να πάω σε εκλογές»
-«Κατανοητές» οι ελληνικές θέσεις για τη λαθρομετανάστευση
-Η Τουρκία να ευαισθητοποιηθεί σε θέματα επανεισδοχής
-Δημιουργία νεων ευρωπαϊκών εποπτικών οργανισμών για την κρίση
-«Ναι» στη δεύτερη θητεία Παπούλια
-«Αγεφύρωτες διαφορές με το ΛΑΟΣ»
-«Κανέναν δεν κρατάμε με το ζόρι»
-«Χρειάζεται συμπόρευση κατά της τρομοκρατίας»
-«Τον τελευταίο λόγο τον έχω εγώ».

Πολλαπλά ( και λάθος)μηνύματα έστειλε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλες. Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά τη Σύνοδο Κορυφής, τόνισε ότι δεν θα πάει σε εκλογές, θα προτείνει για δεύτερη θητεία στην Προεδρία τον Κάρολο Παπούλια, στήριξε την υπουργό Εξωτερικών, ενώ άδειασε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Βαγγέλη Μειμαράκη.
Απαντώντας (ως μεγαλόψυχος)σε ερώτηση σχετικά με το πράσινο φως που έδωσε η Ελλάδα προκειμένου να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας το προεδρικό "μακεδονικό" αεροσκάφος της ΠΓΔΜ ενόψει της συνόδου του ΟΑΣΕ, ο Κ. Καραμανλής στήριξε την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.
"Σε λίγες ημέρες συγκεντρώνονται οι υπουργοί Εξωτερικών του ΟΑΣΕ για να συζητήσουν το κοινό μέλλον σε επίπεδο ασφάλειας. Αυτό είναι επιτυχία για τη χώρα και θα το τραυματίσουμε δείχνοντας μικρότητα λέγοντας πως δεν δεχόμαστε ούτε κατ' εξαίρεση ένα αεροπλάνο;... Ε, όχι δεν το δέχομαι αυτό" δήλωσε.
"Ολοι κρίνονται και την ώρα τη σωστή έρχεται η ώρα της αξιολόγησης" σημείωσε ο πρωθυπουργός, που αναφερόμενος στην πρόθεση του Γ. Μανώλη να παραιτηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου. "Αν κάποιος θέλει να παραιτηθεί και να μην είναι υποψήφιος είναι δικαίωμά του.Κανέναν δεν κρατάμε με το ζόρι". ειπε.
Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να διασκεδάσει τις φήμες περί επικείμενου ανασχηματισμού της κυβέρνησης."Δεν έχω καμία πρόθεση να πάω σε εκλογές... Εχουμε ανάγκη ταχύτερης, αποτελεσματικότερης παραγωγής έργου... αυτό ενέχει και το στοιχείο της αυτοκριτικής και σίγουρα της πίεσης, της παρότρυνσης σε μια περίοδο που αντιμετωπίζουμε τις ιδιαίτερες δυσμενείς συνθήκες μιας κρίσης που απαιτεί ιδιαίτερη προσπάθεια. Κατ' επέκταση δεν χωρούν κινήσεις εντυπωσιασμού, οι πολίτες περιμένουν πιο χειροπιαστό αποτέλεσμα" τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου