Ιουλίου 22, 2009

Εξάρθρωση συμμορίας ληστειών και κλοπών

Συμμορία που είχε διαπράξει σωρεία ένοπλων ληστειών και κλοπών στην Αττική, καθώς και σε επαρχιακές πόλεις, όπως Λουτράκι και Αγιοι Θεόδωροι Κορινθίας και Χατζή Μεσσηνίας, σε μίνι μάρκετ, ψιλικατζίδικα, πρατήρια καυσίμων, περίπτερα, ΕΛΤΑ, καθώς και κλοπή στο δημαρχείο Διονύσου Αττικής, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής, με τη συνδρομή και της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Μετά από πληροφορίες και έρευνες, οι αστυνομικοί εντόπισαν προχθές στους Αγ. Αναργύρους και συνέλαβαν δύο 29χρονους Αλβανούς και έναν 46χρονο Έλληνα σεσημασμένο για ναρκωτικά, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο Αλβανοί, που θεωρούνται μέλη της συμμορίας.

Κατά τη σύλληψη, ο ένας από τους Αλβανούς, ο οποίος διώκεται με καταδικαστική απόφαση φυλάκισης 20 μηνών για οπλοκατοχή, υπεξαγωγή εγγράφων και φθορές ξένης ιδιοκτησίας, προσπάθησε να πυροβολήσει εναντίον των αστυνομικών, αλλά τον ακινητοποίησαν έγκαιρα.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής Παναγιώτης Αλειφέρης, τα μέλη της συμμορίας έκλεβαν αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας και πήγαιναν στα καταστήματα με καλυμμένα τα πρόσωπα ή με μαύρα κράνη ή με κουκούλες και καπέλα τζόκεϊ και με την απειλή πιστολιών και μαχαιριών, άρπαζαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα.

Επίσης, έκλεβαν διάφορα αντικείμενα από αυτοκίνητα, τα οποία παραβίαζαν. Μέχρι στιγμής, εξιχνιάστηκαν 22 ληστείες, 47 κλοπές από οχήματα, τρεις κλοπές αυτοκινήτων που βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους καθώς και δύο κλοπές μοτοσικλετών, οι οποίες επίσης αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων, κράνη μοτοσικλέτας, κουκούλες, γάντια και διαρρηκτικά εργαλεία, τρία μαχαίρια και δύο μπαλτάδες, καθώς και 8 κινητά τηλέφωνα και τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη και τους παρέπεμψε στο 10ο ειδικό ανακριτή.

Από την Αστυνομία ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου