Αυγούστου 05, 2009

ΗΠΑ: Ανθεκτικός στο Tamiflu ο Η1Ν1

Περιπτώσεις αντίστασης στο Tamiflu παρατηρήθηκαν κατά την αντιμετώπιση της γρίπης Α στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.
Περιπτώσεις αντίστασης στο αντιϊκό φάρμακο Tamiflu,που είχε χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση κρουσμάτων της νέας γρίπης τύπου Α, καταγράφηκαν στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, ανακοίνωσε χθες ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας (OPS).

«Εντοπίσαμε περιπτώσεις αντίστασης στο Tamiflu στα σύνορα. Είχαμε παρατηρήσει ορισμένες περιπτώσεις, λιγοστές για να είμαστε βέβαιοι, στο Ελ Πάσο και κοντά στο Μακ Άλεν στο Τέξας», τόνισε η Μαρία Τερέσα Σερκέιρα, τοπική υπεύθυνη του γραφείου του Οργανισμού, σε συνέδριο για τη γρίπη Α-Η1Ν1 στο Λα Τζόλα της Καλιφόρνιας.

Η Σερκέιρα εξήγησε πως τα άτομα στα οποία παρατηρήθηκε αντίσταση στο φαρμακευτικό σκεύασμα της ελβετικής εταιρείας Roche διέσχιζαν συχνά τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών και πως επρόκειτο για αυτοφαρμακοθεραπεία από την πλευρά των ασθενών αυτών.

Τον Ιούλιο, άλλη μία περίπτωση αντίστασης στο Tamiflu παρατηρήθηκε στον Καναδά, η πρώτη στη Βόρειο Αμερική. Επίσης άλλες περιπτώσεις εντοπίσθηκαν στη Δανία, στην Ιαπωνία και στο Χονγκ Κονγκ.

17χρονος νεκρός στην Ολλανδία

Ένας έφηβος 17 ετών πέθανε τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη στην Ολλανδία μετά από μόλυνση από τον ιό της γρίπης Α(Η1Ν1)-είναι ο πρώτος νεκρός από την ασθένεια αυτή στη χώρα-ανακοίνωσε σήμερα το ολλανδικό Ινστιτούτο για την Υγεία και το περιβάλλον (RIVM).

«Το αγόρι ήταν πολύ άρρωστο. Πέθανε την περασμένη νύχτα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του RIVM, ο Χάραλντ Βίσγκελ.

Ο ίδιος δεν θέλησε να διευκρινίσει αν ο έφηβος πέθανε στο νοσοκομείο, ούτε πως μολύνθηκε από τον ιό Α(Η1Ν1).

Μία 35χρονη το όγδοο θύμα στην Ισπανία

Μία 35χρονη γυναίκα έφυγε από τη ζωή στην Καταλονία εξαιτίας «επιπλοκών που σχετίζονται με τη γρίπη» τύπου Α-Η1Ν1, αυξάνοντας στα 8 τον αριθμό των θυμάτων της νόσου στην Ισπανία, ανακοίνωσε σήμερα του υπουργείο Υγείας της χώρας.

Το θύμα «έπασχε από πολλές χρόνιες παθήσεις» και νοσηλευόταν από τις 2 Αυγούστου στη Τζιρόνα, προστίθεται στο ανακοινωθέν. Το τελευταίο θύμα της νόσου στην Ισπανία, η οποία αριθμεί 1.806 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης, είχε καταγραφεί στις 29 Ιουλίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου