Οκτωβρίου 13, 2009

Κυβερνητικό έργο

Τέρμα οι σπατάλες με τη μέθοδο του leasing , Όχι συγχώνευση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με την Αγροτική Τράπεζα, εξπρές πρόσληψη 1700 νοσηλευτών, περίπου 30 αστυνομικοί επιστρέφουν σε υπηρεσίες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής απέκλεισε το ενδεχόμενο συγχώνευσης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με την Αγροτική Τράπεζα με δηλώσεις του το μεσημέρι της Τρίτης στο press room
Πριν από τις εκλογές στελέχη της σημερινής κυβέρνησης ανέφεραν σε δηλώσεις τους τα περί συγχώνευσης του υπό κρατικό έλεγχο τραπεζικό τομέα (Αγροτικής - Τ.Τ. - Αττικής ή και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων).

Η σημερινή διάψευση όμως αφορά και στη δημιουργία της λεγόμενης «κακής τράπεζας» στην Ελλάδα..

Η μετοχή της Αγροτικής υποχωρεί σήμερα στο χρηματιστήριο περίπου κατά 8%, έπειτα από ένα ράλι της τάξης του 45% της τελευταίες ημέρες, ενώ ανάλογη εικόνα παρουσιάζει και η μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Τάξη στα κρατικά έξοδα ξεκίνησε η κυβέρνηση με περιορισμό στη χρήση κρατικών οχημάτων. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης όλα τα αυτοκίνητα των αξιωματούχων θα αντικατασταθούν με υβριδικά αυτοκίνητα 1.400 και 1.600 κυβικών με τη μέθοδο του leasing, μέχρι το τέλος του 2010.

Επίσης, αποφασίστηκε ότι «παγώνει» η αγορά νέων οχημάτων για τα επόμενα τρία χρόνια.Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Ραγκούση κάθε υπηρεσία θα μπορεί να έχει το πολύ πέντε αυτοκίνητα εκτός αν είναι σε θέση να δικαιολογήσει επαρκώς περισσότερα. Τα κρατικά οχήματα θα ανήκουν πλέον στην υπηρεσία, και όχι σε μεμονωμένα πρόσωπα.
-Διαδικασίες- εξπρές για την πρόσληψη 1700 νοσηλευτών, μέσω ΑΣΕΠ, προανήγγειλε από το ραδιοφωνικο σταθμο Alpha 9,89 η υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρία Φώφη Γεννηματά.

Παράλληλα, δρομολογούνται από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας άλλες 3.000 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού μέσα στο 2010, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας.


Η επικοινωνία με τον κ. Γιώργο Βέη, πρόεδρο της ανεξάρτητης Αρχής, της καθ’ ύλην αρμόδιας για τη διαδικασία αξιολόγησης των νοσηλευτών, ήταν από τις πρώτες κινήσεις στις οποίες προχώρησε η υπουργός κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Το χρονικό πλαίσιο για την ολοκλήρωση των προσλήψεων εκτιμάται ότι θα είναι περί τους δύο μήνες, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στην κάλυψη των αναγκών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αλλά και τις κλειστές ή υπολειτουργούσες κλινικές δημόσιων νοσοκομείων.


-Περίπου 30 αστυνομικοί που αποδεσμεύθηκαν από βουλευτές και υπουργούς που δεν εξελέγησαν ή έχασαν την υπουργική τους θέση επιστρέφουν σε υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αυτή μάλιστα είναι μόνο η αρχή, καθώς πρόθεση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι πολλοί αστυνομικοί, που μέχρι πρότινος απασχολούνταν σε πολιτικά πρόσωπα, να επιστρέψουν για υπηρεσία σε αστυνομικά τμήματα και να βρεθούν κοντά στον πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου