Οκτωβρίου 13, 2009

Φόρος υπέρ του ΟΑΕΕ στις μεγάλες επιχειρήσεις

Της Μαίρης Λαμπαδίτη

Μείωση του μισθολογικού κόστους και άρση των αδικιών στη συνταξιοδότηση των ελεύθερων επαγγελματιών ζήτησαν οι εκπρόσωποι των εμπόρων (ΕΣΕΕ) κατά τη συνάντησή τους με το νέο Υπουργό Εργασίας κ. Ανδρέα Λοβέρδο και τον υφυπουργό Γιώργο Κουτρουμάνη ενώ οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΒΕE (επαγγελματοβιοτέχνες) διαμαρτυρήθηκαν για την υποχρηματοδότηση του ταμείου τους και πρότειναν την επιβολή έξτρα φόρου υπέρ του ασφαλιστικού ταμείου στις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημ. Ασημακόπουλος καυτηρίασε επιπλέον το ρόλο του ΟΑΕΔ που τον χαρακτήρισε παραμάγαζο ρουσφετολογίας του πολιτικού συστήματος.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γιάννης Παναγόπουλος παρουσίασε με τα μελανότερα χρώματα τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί στην αγορά, επισημαίνοντας ότι τα συνδικάτα θα είναι αυστηρά και επικριτικά αν διαπιστώσουν καθυστερήσεις και αποκλίσεις στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για βελτίωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδος ανέφερε ότι εξελίξεις σε όλα τα ζητήματα θα υπάρξουν μετά τις προγραμματικές δηλώσεις και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση την ερχόμενη Κυριακή στην Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου