Νοεμβρίου 27, 2009

Δυο θάνατοι από νέα γρίπη

Αυξάνονται οι θάνατοι από τη νέα γρίπη στη χώρα μας, αφού σήμερα κατέληξαν ακόμα δύο ασθενείς. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΕΚΕΠΥ, απεβίωσαν ένας 26χρονος με ιστορικό παχυσαρκίας και αρτηριακής υπέρτασης και ένας 42χρονος με ιστορικό ηπατικής κίρρωσης.

Οι δύο ασθενείς νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Παράλληλα, συνεχίζεται ο εμβολιασμός στα εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων της χώρας. Ειδικότερα, χθες, Πέμπτη και ως τις 18:00 είχαν εμβολιαστεί 10.891 άτομα. Η τηλεφωνική Γραμμή Ενημέρωσης & Υποστήριξης για τη Νέα Γρίπη 1135 δέχθηκε χθες 19.238 κλήσεις.

Στόχος της Εθνικής Επιτροπής Πανδημίας είναι να καλυφθεί εμβολιαστικά το 50% του πληθυσμού, δηλαδή 4 εκατ. άτομα, κυρίως ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, καθώς μέχρι τα Χριστούγεννα αναμένεται η μέγιστη έξαρση του κύματος της πανδημίας.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε χθες ομόφωνα να εμβολιαστούν κανονικά κατά της νέας γρίπης και τα μωρά από 6 έως 36 μηνών. Ο εμβολιασμός θα αρχίσει την ερχόμενη Τρίτη μαζί με τα υπόλοιπα υγιή παιδιά και ενηλίκους έως 49 ετών.
Εν τω μεταξύ συνεχίζουν να κλείνουν κατά δεκάδες σχολεία ή τμήματα σχολείων σε ολόκληρη τη χώρα.
Σύμφωνα με Βέλγους επιστήμονες, το κλείσιμο των σχολείων μπορεί να μειώσει κατά το 1/5 τη μετάδοση του ιού Η1Ν1. Οι ερευνητές μελέτησαν δεδομένα από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες και διαπίστωσαν ότι το κλείσιμο των σχολείων σε περιπτώσεις πανδημίας, όπως αυτή της νάς γρίπης, μπορεί να περιορίσει τη διάδοση του ιού κατά 21%.
NAFTEMPORIKI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου