Ιανουαρίου 28, 2010

ΗΠΑ: «Λουκέτο» σε άλλες πέντε τράπεζες

Το κλείσιμο άλλων πέντε αμερικανικών τραπεζών ανακοίνωσαν χθες οι ρυθμιστικές χρηματοοικονομικές αρχές των ΗΠΑ, αυξάνοντας τον αριθμό των πτωχεύσεων που έχουν καταγραφεί από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.

Ειδικότερα, πρόκειται για τις τράπεζες Columbia River Bank στο Όρεγκον, με 1,1 δισ. δολάρια σε πόρους και 1 δισ. δολάρια σε καταθέσεις την 30ή Σεπτεμβρίου, Charter Bank στη Σάντα Φε, με 1,2 δισ. δολάρια σε πόρους και 851,5 εκατ. δολάρια σε καταθέσεις ως την 30ή Σεπτεμβρίου, Evergreen Bank στο Σιάτλ, Premier American Bank στο Μαϊάμι και Bank of Leeton στο Μισούρι.

Τις καταθέσεις, τους πόρους, τα υποκαταστήματα και τα πελατολόγια των πέντε αυτών τραπεζών συμφώνησαν να αναλάβουν άλλες τράπεζες.

Η ομοσπονδιακή εταιρεία ασφάλισης των καταθέσεων (FDIC) των ΗΠΑ εκτιμά ότι οι πτωχεύσεις θα ανέλθουν σε υψηλά επίπεδα και φέτος, ειδικά μεταξύ των μικρότερων πιστωτικών ιδρυμάτων, καθώς οι τράπεζες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες των δανείων υψηλού ρίσκου που είναι συνδεδεμένα με υποθήκες και την εμπορική αξία ακινήτων.

Υπενθυμίζεται ότι το 2009 πτώχευσαν συνολικά 140 τράπεζες στις ΗΠΑ. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό από το 1992.

«Αν και η οικονομία δείχνει σημάδια βελτίωσης, η ανάνηψη στην τραπεζική βιομηχανία τείνει να καθυστερεί σε σύγκριση με άλλους τομείς. Αναμένουμε να δούμε το επίπεδο των πτωχεύσεων να συνεχίσει να είναι υψηλό στην διάρκεια του 2010», είχε δηλώσει πρόσφατα, καταθέτοντας στο αμερικανικό Κογκρέσο, ο Μίτσελ Γκλάσμαν, επικεφαλής της διεύθυνσης της FDIC η οποία χειρίζεται την διαδικασία του κλεισίματος των τραπεζών
.

http://www.banksnews.gr/portal/international-news/557--lr----

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου