Ιανουαρίου 19, 2010

Συνάντηση Παπανδρέου – Γκουτιέρες

Συνάντηση είχε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με τον ύπατο αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτιέρες. Στην συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της λαθρομετανάστευσης, ο νόμος περί ιθαγένειας που προωθεί η κυβέρνηση καθώς και το πρόβλημα των προσφύγων.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν μετά τη συνάντηση ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτά τα ζητήματα.. Συγκεκριμένα έκανε λόγο για: την επιτήρηση των συνόρων, την λαθρεμπορία ανθρώπων, την προστασία των προσφύγων, την συνεργασία με την ύπατη αρμοστεία, την ομαλή ένταξη των μεταναστών και την αλλαγή της πολιτικής για το άσυλο και ανακοίνωσε την ίδρυση ειδικής ανεξάρτητης υπηρεσίας ασύλου. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη υποχρεωτικού κανονισμού αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών μελών της ΕΕ, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα προώθησης των μεταναστών προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο ύπατος αρμοστής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην «πολύ μεγάλη υπηρεσία» που προσφέρει η Ελλάδα, ως χώρα υποδοχής μεταναστών, ενώ πιο πριν σημείωσε ότι υπάρχει ζήτημα εθνικών συνόρων και έκανε διάκριση ανάμεσα στους μετανάστες που χρειάζονται πραγματικά προστασία και αναγκάζονται να φύγουν από τις χώρες τους εξ’ αιτίας πολέμων και σε αυτούς που μεταναστεύουν προς αναζήτηση καλύτερης ζωής.

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=58284

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου