Φεβρουαρίου 28, 2010

Γιατί τόσο μίσος για τους Έλληνες;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΝΔ &... ΠΡΟΣΑΧΘΕΙΣΑ ΣΤΗ ΓΑΔΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΙΔΕΡΗ

Η ΕΛΑΣ του κ. Χρυσοχοΐδη, συλλαμβάνει τώρα και στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Η προσαγωγή στη ΓΑΔΑ της Χριστίνας Σιδέρη αλλά και δεκάδων άλλων πολιτών, κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα, αναδεικνύει μια αντισυνταγματική, βρόμικη και προβοκατόρικη τακτική, που δεν αρμόζει σε ευρωπαϊκή κυβέρνηση. O tempora o mores ή αλλιώς, ω καιροί ω ήθη.
Οι του ΠΑΣΟΚ επιτίθενται στα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών, προκειμένου να καταστείλουν τις αντιδράσεις για το εθνοκτόνο νομοσχέδιο για την παροχή «ιθαγένειας» στους λαθρομετανάστες. Στο πλαίσιο αυτό, μετατρέπει την ΕΛΑΣ σε δύναμη πραιτοριανών [(σήμερα) μισθοφόρων ή στρατιωτικών στην υπηρεσία δικτατόρων]. «Προληπτικές» προσαγωγές, όχι όμως αριστεριστών και αντιεξουσιαστών, οι οποίοι πλέον συνεργάζονται ανοικτά με τις αρχές και δεν τους ενοχλεί κανείς, αλλά πατριωτών και δεξιών.
Όμως, κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι «πράσινοι», εκτός του ότι αποκαλύπτουν τις εθνομηδενιστικές προθέσεις τους, ριζοσπαστικοποιούν τον κόσμο και χαλυβδώνουν τη θέλησή του για αντίσταση στα σχέδια μετατροπής της χώρας μας σε πολυεθνικό σκουπιδοτενεκέ.

Στο Νίκο Χιδίρογλου

Σας προσήγαγαν χθες στη ΓΑΔΑ. Διαπράξατε κάποιο αδίκημα ή μπορούμε να μιλάμε για πολιτικές διώξεις στην Ελλάδα του 2010; Νοθεύει το ΠΑΣΟΚ τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού;

Η προσαγωγή θεωρήθηκε τυπική, για εξακρίβωση στοιχείων, όπως μας είπαν εκ των υστέρων. Φυσικά, τόσο η συμπεριφορά όσο και οι πράξεις μας δεν είχαν τίποτα το μεμπτό. Για αυτό άλλωστε και όλοι μας αφεθήκαμε ελεύθεροι. Βέβαια, τόσο ο γκανγκστερικός τρόπος της σύλληψής μας όσο και της μεταγωγής μας στη ΓΑΔΑ, δείχνει το δρόμο του εκφοβισμού που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε όσους αντιτίθενται στα σχέδιά της. Είναι ένα καλά οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης των φωνών που αντιδρούν. Για το ΠΑΣΟΚ, πρέπει όλοι εμείς να σωπάσουμε, για να μπορέσουν να κάνουν πράξη τη «νέα τάξη πραγμάτων».
Ας πάρουμε για παράδειγμα μία νέα μητέρα, η οποία επικοινώνησε μαζί μου το πρωί και μου είπε χαρακτηριστικά: «Κυρία Σιδέρη έχετε δίκιο όταν λέτε ότι πρέπει να είμαστε ενεργοί πολίτες, ότι πρέπει να πάψουμε να είμαστε πειθήνια όργανα της κάθε κυβέρνησης και ότι πρέπει να απαιτούμε από τους ηγέτες μας να είναι υπηρέτες των δικών μας συμφερόντων και όχι φορείς των δικών τους, όμως κοιτάξτε τι συνέβη με εσάς, χωρίς να κάνετε απολύτως τίποτα. Ταλαιπωρηθήκατε αρκετές ώρες στη ΓΑΔΑ, χωρίς κανένα λόγο. Είμαι μία νέα μητέρα δύο παιδιών, θέλω και εγώ να βγω στο δρόμο να φωνάξω για τα δικαιώματά μου και για να μη γίνει ποτέ ξανά αυτό που έγινε με εσάς. Αλλά φοβάμαι για το που θα περάσω τη νύχτα μου ή αν θα γυρίσω σώα και αβλαβής στα δύο ανήλικα παιδιά μου, που δεν κάνουν λεπτό στην κυριολεξία χωρίς τους γονείς τους και ειδικά χωρίς τη μητέρα τους.»
Μέσα από τα λόγια αυτής της γυναίκας, φαίνεται καθαρά ότι το ΠΑΣΟΚ αποσκοπεί στον εκφοβισμό και ναι, με αυτή την έννοια, νοθεύει τους κανόνες του πολιτικού παιγνιδιού. Παραπλανεί με τις δήθεν μοντέρνες μεθόδους της διαβούλευσης, αλλά ουσιαστικά γυρίζει το πολιτικό σκηνικό, πολλά χρόνια πίσω.

Διακρίνετε ως πολίτης αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις; Μιλήσατε με δικηγόρους; Θα υποβάλλετε μηνύσεις;

Μιλήσαμε με δικηγόρους από το πρώτο λεπτό. Σκοπός μας είναι να προσφύγουμε ομαδικά στη Δικαιοσύνη. Άλλωστε όλοι «υποφέραμε» από αυτή την αδικαιολόγητη «δίωξη». Ως πολίτης αισθάνθηκα ότι τα συνταγματικά μου δικαιώματα παραβιάστηκαν βάναυσα. Όμως πιστεύω και κάτι άλλο, ότι με νηφαλιότητα και σωστή μεθόδευση, θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, ώστε οι ιθύνοντες να πάρουν ένα γερό μάθημα Δημοκρατίας.
Η εκδήλωση των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα (Διόρθωση: της Κίνησης πολιτών του 6ου διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων athinaioipolites@gmail.com) ήταν νόμιμη και μάλιστα με την άδεια της αστυνομίας. Το ΠΑΣΟΚ απαγορεύει το «συναθροίζεσθαι;».
Έτσι φαίνεται, γιατί αυτή την πρακτική ακολουθεί. Η μεταγωγή μας στη ΓΑΔΑ, ήταν προσχηματική για να μη συμμετάσχουμε στην εκδήλωση των κατοίκων. Φάνηκε και από κάτι άλλο. Την ώρα που βρισκόμασταν στην Αλεξάνδρας, οι αστυνομικοί έλεγαν στον κόσμο που ήταν μαζεμένος στην Πλατεία Αμερικής, ότι δεν πρόκειται να μας αφήσουν ελεύθερους αν δε διαλυθούν. Οι ίδιοι οι κάτοικοι πήραν τηλέφωνο τους συμπολίτες τους, που ήταν μαζί μας και τους το είπαν. Βέβαια η απόφαση ήταν αυθόρμητη, άμεση και σταθερή. Μακάρι να μέναμε στη ΓΑΔΑ ακόμα και ολόκληρο το βράδυ, εκείνοι έπρεπε να παραμείνουν στην εκδήλωση που είχαν προγραμματίσει. Φάνηκε όμως και νωρίτερα όταν συλλαμβάνοντας μία κυρία που η μητέρα της είναι κατάκοιτη, ο κόσμος φώναζε να την αφήσουν ελεύθερη, αλλά ο αστυνομικός διοικητής απέτρεψε τη φωνή της λογικής λέγοντας πως θα τους συλλάβει. Αν δεν είναι αυτό τρομοκρατία, τότε τι είναι;
Ο κ. Χρυσοχοΐδης μετατρέπει την ΕΛΑΣ σε δύναμη πραιτοριανών, με την οφθαλμοφανή συνέργια της φυσικής της ηγεσίας. Ποιο είναι το μήνυμα που πρέπει να στείλουν οι Έλληνες σε όλους αυτούς; Πώς θα υπερασπιστούμε κατά τη γνώμη σας το πολίτευμά μας;
Η δημοκρατία, θέλει αγώνες και θυσίες. Θέλει ενεργούς, ενημερωμένους και μαχόμενους πολίτες. Θέλει ανθρώπους που νοιάζονται για το γενικό καλό. Θέλει όλους εμάς ενωμένους σε μία γροθιά. Εμείς το μήνυμα το δώσαμε και ήταν ηχηρό. Είμαστε μία παρέα νέων ανθρώπων με αντιπροσώπους από όλα τα ΝΟΜΙΜΑ ΚΟΜΜΑΤΑ και ΦΟΡΕΙΣ. Μία παλέτα απόψεων και ιδεολογιών, συντάχθηκε κάτω από μία κοινή αγάπη ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. Από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ, τη Δημοκρατική Αναγέννηση, το ΛΑΟΣ, τους Ανένταχτους, το ΣΤΟΧΟ, την Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας μέχρι τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Αυτούς συλλάβανε εχθές. Όχι ακροδεξιούς, φασίστες, ρατσιστές και βολεψάκηδες, αλλά ανθρώπους όλων των ιδεολογιών και των κομμάτων. Αν εμείς τα οργανωμένα στελέχη, κάναμε πέρα τις διαφορές μας και σκεπαστήκαμε από το κοινό μας στόχο που είναι το καλό της Ελλάδας, τότε μπορούμε και έχουμε τη δύναμη να προχωρήσουμε μπροστά. Είμαι σίγουρη ότι θα νικήσουμε τα κακώς κείμενα και θα πάμε τη δημοκρατία και την ελευθερία ένα βήμα πιο μπροστά. Όπως λέει και ο Θεοδωράκης λίγο ψηλότερα…

Πώς εξηγείτε την εχθρική στάση του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη που προΐσταται του ναού του Αγίου Παντελεήμονα, ο οποίος σε μια πρωτοφανή ενέργεια, έκλεισε τη θύρα του ναού για να μην εισέλθετε στο εσωτερικό του;

Δε θέλω να την εξηγήσω γιατί δε με αφορά. Απλά να το ρωτήσω γιατί τόσο μίσος για εμάς;
Γιατί τόσο μίσος για τους Έλληνες; Επιτέλους τι του κάναμε; Οι ερωτήσεις δεν απευθύνονται στο σχήμα του, αλλά στο πρόσωπό του. Αυτό γιατί έχω βαθιά πίστη στην θρησκεία μου και διδάχτηκα από πραγματικά καλούς ανθρώπους που τιμούν το σχήμα τους και βάδισα με την πραγματική διδαχή του «Πίστευε και μη ερεύνα» (Διόρθωση: διαδεδομένη παραπληροφόρηση καθόσον δεν αναφέρεται πουθενά στην Αγία Γραφή τέτοιο χωρίο) που στην ουσία σημαίνει ότι είτε πιστεύεις είτε όχι, πρέπει να ερευνάς. Θα προσθέσω κάτι ακόμα που πιστεύω, το να ερευνάς για το καλό, με τα μάτια, το μυαλό, την ψυχή και τα αυτιά ανοιχτά!!! Για' μένα αυτό είναι η ορθόδοξη πίστη και δε θέλω να αλλοιώσω την εμπιστοσύνη μου για ένα κακό παράδειγμα.
Τι μήνυμα στέλνετε ως ενεργή πολίτης στους κυρίους Χρυσοχοΐδη, Βούγια και Οικονόμου;
Να παραιτηθούν, γιατί οι πρακτικές τους έχουν ξεπεραστεί και από τους ηθικούς αλλά και από τους πραγματικούς νόμους. Άλλωστε αποτύχανε και μάλιστα παταγωδώς να μας εκφοβίσουν, αντίθετα θεριέψανε μέσα μας ακόμα περισσότερο τη διάθεση για αγώνα και πάλη. Εύκολα τα βάζεις με ένα ευνουχισμένο λαό που έχεις αλλοιώσει τη ψυχική και πνευματική του δύναμη. Το θέμα είναι ότι μέχρι να το καταφέρουν αυτό, εμείς θα έχουμε καταφέρει να συσπειρώσουμε τον κόσμο κάτω από την ομπρέλα ενός μοναδικού ιδανικού. Του μεγάλου και ωραίου οράματος για μία Ελλάδα καλύτερη, δυνατότερη με αξιοπρέπεια και προοπτική. Οι άξιοι για τις αξίες!!!

http://elora.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=2003

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου