Μαρτίου 09, 2010

ΝΔ: η κυβέρνηση ή να αλλάξει το μεταναστευτικό νομοσχέδιο ή να το αποσύρει

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε την εξής δήλωση:

Επειδή, όπως γνωρίζουμε όλοι, από σήμερα το απόγευμα ξεκινάει στη Βουλή, στην Ολομέλεια της Εθνικής Αντιπροσωπείας, η συζήτηση για το μεταναστευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, η Νέα Δημοκρατία θέλει να καλέσει, για μία ακόμη φορά, την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ή να αλλάξει εξολοκλήρου το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ή να το αποσύρει.

Ως Νέα Δημοκρατία, θεωρούμε ότι το περιεχόμενο του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τη μετανάστευση οδηγεί σε επικίνδυνα αδιέξοδα την Ελληνική κοινωνία. Από τη στιγμή που η Ελλάδα είναι κατ’ εξοχήν πύλη εισόδου της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρωπαϊκή ζώνη, δεν μπορεί στην Ελλάδα να θεσμοθετήσουμε το χαμηλότερο κατώφλι προϋποθέσεων, δηλαδή τις χαλαρότερες προϋποθέσεις για να μπορέσει κάποιος να ενσωματωθεί, να ενταχθεί στην Ελληνική κοινωνία, με όλα τα σχετικά δικαιώματα.

Εάν εφαρμοστεί το σχετικό νομοσχέδιο, εάν το σχετικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης γίνει νόμος του Ελληνικού κράτους, η Ελλάδα θα καταστεί πόλος έλξης παρανόμων μεταναστών. Γιατί, όπως έχει εξηγήσει και έχει τονίσει η Νέα Δημοκρατία, οι προϋποθέσεις που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, είναι οι χαλαρότερες σε σχέση με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, είναι το χαμηλότερο κατώφλι ανάμεσα σε όλες τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας που έχουν δοθεί, ήδη, στη δημοσιότητα και έχουν εκτεθεί, κατά τον πλέον συστηματικό τρόπο, στη γνωστή επιστολή που έστειλε, πριν από λίγο καιρό, ο πρόεδρος του κόμματος Α. Σαμαράς, στον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση. Είναι προτάσεις που ενσωματώνουν την Ευρωπαϊκή εμπειρία και είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες με τη νομοθεσία άλλων χωρών της Ευρωζώνης, που έχουν αντιμετωπίσει, με τρόπο σωστό, το πρόβλημα πριν από την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου