Ιουνίου 23, 2010

FDIC: Έως $60 δισ. το κόστος των τραπεζικών καταρρεύσεων

Οι καταρρεύσεις τραπεζικών ιδρυμάτων στις ΗΠΑ έως το 2014 αναμένεται να κοστίσουν 60 δισ. δολ. στα ταμεία της Ομοσπονδιακής Εταιρείας Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) για την προστασία των καταναλωτών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική υπηρεσία.

"Οι τραπεζικές καταρρεύσεις θα κορυφωθούν αυτό το έτος, ενώ από το επόμενο έτος θα αρχίσουν να μειώνονται καθώς η τραπεζική βιομηχανία συνεχίζει να ανακάμπτει, ωστόσο διατηρούνται οι αβεβαιότητες για το μέλλον", δήλωσε η πρόεδρος της FDIC, Sheila Bair σε συνάντηση στη Ουάσινγκτον, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Οι αμερικανικές αρχές έχουν ήδη αναλάβει τον έλεγχο σε 83 τραπεζικά ιδρύματα, ενώ το 2009 αναγκάστηκαν να κλείσουν συνολικά 140 τράπεζες.

Η εκτίναξη των τραπεζικών καταρρεύσεων από το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης οδήγησε το ταμείο της FDIC στο κόκκινο για πρώτη φορά από την δεκαετία του 90. Το έλλειμμα συρρικνώθηκε στα 20,7 δισ. δολ. το πρώτο τρίμηνο του 2010 από 20,9 δισ. δολ. το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ η υπηρεσία εκτιμά ότι θα επιστρέψει σε θετικό έδαφος έως το 2012.

Η FDIC έχει τοποθετήσει 775 τράπεζες με πάγια 431 δισ. δολ. στη λίστα των προβληματικών ιδρυμάτων. Στα τέλη του δ΄ τριμήνου η υπηρεσία έχει 702 τράπεζες στη λίστα με συνολικά περιουσιακά στοιχεία ύψους 402,8 δισ. δολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου