Ιουλίου 16, 2010

Στην πόρτα της εξόδου από την Ελλάδα η Aldi

Την αποχώρησή της από την ελληνική αγορά ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα η γερμανική αλυσίδα σούπερμάρκετ Aldi. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανακοίνωση του ο γερμανικός όμιλος (ο οποίος διαθέτει 38 καταστήματα στην Ελλάδα) ήδη πραγματοποιούνται συνομιλίες με ενδιαφερόμενους για την εξαγορά και τη συνέχιση των δραστηριοτήτων της.

"Ο όμιλος επιχειρήσεων Aldi Sued θα επικεντρωθεί στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου του στις υπόλοιπες εννέα χώρες (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, ΗΠΑ, Αυστραλία), όπου δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία, με συνολικά 4.200 καταστήματα", αναφέρεται στην ανακοίνωση του ομίλου.

Νωρίτερα το Capital.gr είχε μεταδώσει τα εξής: Να αποχωρεί από την Ελλάδα φέρεται η γερμανική αλυσίδα σουπερμάρκετ Aldi, είκοσι σχεδόν μήνες μετά την λειτουργία του πρώτου της καταστήματος στη χώρα μας.

Πληροφορίες που έκαναν τον κύκλο της αγοράς χθες αναφέρουν πως η απόφαση να ανασταλεί το πρόγραμμα επέκτασης της εταιρείας στην ελληνική αγορά θα πρέπει να θεωρείται ειλλημμένη, με χρονοδιάγραμμα αποχώρησης μέχρι το τέλος του έτους καθώς το εγχείρημα κρίθηκε ως «μη βιώσιμο».

Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από τους επικεφαλής της Aldi Hellas, ενώ και υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς των σουπερμάρκετ δεν έχουν ακόμη λάβει ενημέρωση από τράπεζες και νομικά γραφεία που σε ανάλογες περιπτώσεις κινούνται προς αναζήτηση υποψήφιων αγοραστών, κάτι που συνέβη και στην περίπτωση της επίσης γερμανικής Plus η οποία εξαγοράστηκε από την ΑΒ Βασιλόπουλος.

Από το Νοέμβριο του 2008 όταν και η Aldi, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους στο λιανεμπόριο διεθνώς, ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, έχει δημιουργήσει δίκτυο 36 καταστημάτων και απασχολεί περί τους 700 εργαζόμενους.

Το φθινόπωρο του 2010 είχαν ανοίξει τα πρώτα της καταστήματα στην Αθήνα (Λυκόβρυση, Ταύρο, Πειραιώς και Πατησίων), ενώ μέσα στο 2010 σχεδίαζε συνολικά τη δημιουργία έως 20 νέων καταστημάτων, κυρίως στη πρωτεύουσα, και τη δημιουργία δεύτερου logistics center στη Πάτρα.

Η γερμανική αλυσίδα που θεωρείται ότι πρώτη υιοθέτησε το μοντέλο των εκπτωτικών καταστημάτων ξεκίνησε από ένα μικρό παντοπωλείο σε ένα προάστιο στην Έσση της Γερμανίας με την ονομασία ALbrecht DΙscount (ALDI). Σήμερα έχει παρουσία σε 18 χώρες ενώ σε εταιρικό επίπεδο έχει χωριστεί σε δύο σχήματα, το Aldi Nord και το Aldi Sud στο οποίο ανήκει και η Ελλάδα. Τα καταστήματα του ομίλου συμπεριλαμβανομένων της Αμερικής και της Αυστραλίας ξεπερνούν τα 8 χιλιάδες

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1011898

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου