Ιουλίου 17, 2010

Αναταράξεις και ενστάσεις προκαλεί η «φόλα» Σάλλα σε ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100032_17/07/2010_408353

Ισχυρές αναταράξεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στον χώρο της Ν.Δ., προκαλεί η πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για την εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Αγροτικής Τράπεζας.

Πολλά κυβερνητικά στελέχη, καθώς και βουλευτές, διατυπώνουν σοβαρότατες ενστάσεις για την ουσία της πρότασης, αλλά και για τους έως τώρα χειρισμούς, για τους οποίους, στο παρασκήνιο, εξελίσσεται μάχη επίρριψης ευθυνών μεταξύ κορυφαίων υπουργών, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι το Μέγαρο Μαξίμου μεταδίδει με ένταση ότι ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν ήταν ενήμερος για την πρόταση, αλλά και ότι ουδεμία απόφαση έχει ληφθεί για το μέλλον του Τ.Τ. και της Αγροτικής.

Σύγχυση επικρατεί, πάντως, και στη Ν.Δ., η οποία αρχικώς εμφανίστηκε θετική έναντι της πρότασης, όμως πλέον τηρεί αποστάσεις.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται από πολλές πλευρές ο προβληματισμός για την πρόταση του Ομίλου Πειραιώς, με κεντρικό σημείο κατά πόσο μία τράπεζα που μετέχει στο πρόγραμμα κρατικής βοήθειας μπορεί να προχωρήσει σε κινήσεις εξαγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου