Μαρτίου 18, 2016

πΓΔΜ-BJRM: 300.000 ανύπαρκτοι ψηφοφόροι

Αλλάζει το παιχνίδι για τον Γκρουέφσκι

  Η εννεαμελής Κρατική Εκλογική Επιτροπή, (SEC), που διορίστηκε τον Δεκέμβριο και η οποία παοτελέιται από 6 κομματικούς και τρεις «εμπειρογνώμονες» που επηρεάζονται από τον διεθνή παράγοντα κινείται προς τον αποκλεισμό «300.000 αμφίβολων ψηφοφόρων», αλλάζοντας δραματικά τους συσχετισμούς στο εκλογικό σώμα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν στον Τύπο, από τα δύο μέλη του VMRO-DPMNE, η ανάλυση της Κρατικής Εκλογικής Επιτροπής (SEC), η οποία δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί, καταληγει στη διαγραφή 300.000 ψηφοφόρων. 90.000 από αυτούς είναι «πλαστοί» Αλβανοί.
Λόγω του «θορύβου» προκλήθηκε η «SEC» δια της κας Ljupka Georgievska χαρακτήρισε τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, «εικοτολογίες» και «παραπληροφόρηση», και τόνισε ότι τίποτα δε είναι οριστικό μέχρι να ολοκληρωθεί η συμπληρωματική εξέταση των στοιχείων που προκύπτουν από τη διασταύρωση της ανάλυσης που πρέπει να ολοκληρωθεί έως αύριο.
Η Κρατική Εκλογική Επιτροπή, πρόσθεσε, μετά από την επανεξέταση της έκθεσης σχετικά με το πώς έγινε η αντιπαραβολή των βάσεων δεδομένων από την αρμόδια θεσμικά όργανα, αποφάσισε να δρομολογήσει επιπλέον ελέγχους. Σύμφωνα με αυτήν, η «SEC» θα διοργανώσει δημόσια συνεδρίαση για να εγκρίνει την έκθεση σχετικά με τις διασταυρώσεις των εκλογικών καταλόγων.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Μπουγιουρουμού, (πΓΔΜ), αποφάσισε κατά πλειοψηφία, ότι το δικαίωμα το Προέδρου να χορηγεί αμνηστία , «είναι απεριόριστο» και επομένως ο νόμος του 2009, που εξαιρούσε από την αμνήστευση ορισμένα αδικήματα, όπως της νοθείας των εκλογών, της τρομοκρατίας και της παιδεραστίας , είναι αντισυνταγματικός.
Με την δημοσίευση της απόφασης ο πρόεδρος θα μπορεί να δώσει αμνηστία σε όλα τα στελέχη του VMRO-DPMNE που κατηγορούνται ότι «μαγείρεψαν» τα εκλογικά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου