Νοεμβρίου 22, 2016

Η ψήφος της αλβανικής Διασποράς

Ο Έντι Ράμα στο Συνέδριο της Αλβανικής Διασποράς είπε ότι οι μετανάστες δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν στις εκλογές του 2017, αλλά υποσχέθηκε ότι «αυτό θα είναι εφικτό στις επόμενες» διότι, «πρέπει να υπάρχει εκτός από τη βούληση θέληση, και μια βιώσιμη, και λειτουργική».
Η τελευταία απογραφή που πραγματοποιήθηκε στην Αλβανία έδειξε ότι ζουν στη χώρα λιγότερο από 3 εκατομμύρια άνθρωποι και περίπου 3 εκατομμύρια πολίτες της Αλβανίας ζουν στην Ελλάδα, την Ιταλία και τη Γερμανία αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και πέραν αυτής.

Ο δικηγόρος Τιράνων Αλτίν Γκοτζάι, (Altin Goxhaj), που υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος του Σόρος στα Τίρανα, σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, στην εκπομπή «Αρένα» του Ντριτάν Χίλα, αποκάλυψε ότι απώτερος πολιτικός στόχος του ιδρύματος της «Ανοικτής Κοινωνίας» στην Αλβανία, είναι η υποστήριξη του νυν πρωθυπουργού Έντι Ράμα. «Το ίδρυμα του Σόρος», είπε, «προσπαθεί να ελέγξει την πολιτική ελίτ στην Αλβανία». Ο κ. Αλτίν Γκοτζάι, παραιτήθηκε από το Ίδρυμα του Σόρος, όπως είπε επειδή διαπίστωσε ότι «δεν προωθούσε τη δημοκρατία, αλλά συγκεκριμένα δικά του άτομα στην πολιτική σκηνή της Αλβανίας», και ένα από αυτά ήταν ο Έντι Ράμα». «Μην ξεχνάτε ότι η Αλβανία ψήφισε για πρώτη φορά μέσα στα 26 χρόνια της μεταπολίτευσης εναντίον του Ισραήλ, με εντολή του Τζορτζ Σόρος προς την Έντι Ράμα», είπε ο Γκοτζάι, ο οποίος υπενθύμισε και τις αποκαλύψεις των «WikiLeaks» για τα μέιλ του Σόρος προς την Χίλαρι Κλίντον και για το πώς ο Σόρος, «διόρισε τον Ράμα Πρωθυπουργό της Αλβανίας». Στην ίδια «γραμμή» ο δημοσιογράφος Αντμίρ Σκούρτι έγραψε ότι η Αλβανία ελέγχεται από τον Τζόρτζ Σόρος και τον Φετουλάχ Γκιουλέν. Η διαφορά τους όπως γράφει, είναι ότι ο Τζορτζ Σόρος είναι πολύ πιο έξυπνος και πολύ περισσότερο τεχνοκράτης στις οικονομικές συναλλαγές ενώ ο Γκιουλέν είναι περισσότερο «ένα ταπεινός άνθρωπος», ο οποίος ακολουθεί την παλιά ανατολίτικη μέθοδο του «μπαξίς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου