Ιανουαρίου 25, 2017

Εδω ειναι μπαλκάνια

Σερβία: Δύσκολες συνομιλίες στις Βρυξέλλες

Η κ. Ύπατος ήθελε να συναντηθούν πρόεδροι και πρωθυπουργοί και εκτός από τους κ. Βούτσιτς και Μουσταφά κάλεσε και τους προέδρους Νίκολιτς βγήκε και δήλωσε στη Δερβικη τηλεόραση ότι και Θάτσι. Έτσι, αφού ξεκίνησαν οι διμερείς επαφές από το απόγευμα η «ολομέλεια» συναντήθηκε κατά τις δέκα το βράδυ αφού προηγουμένως ο πρόεδρος Νίκολιτς βγήκε και δήλωσε στη Σερβικη τηλεόραση ότι αν η Πρίστινα επιμείνει να συζητήσει την αναγνώριση της ο δι΄’αλογος θα διακοπεί. «Συνομιλίες για την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου δεν μπορεί να γίνουν. Αν θέλουν να διαπραγματευτούν μαζί μας την ειρήνη και μια καλύτερη ζωή , είμαστε στη διάθεση τους», είπε ο Πρόεδρος της Σερβίας.
Ο Πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς τα ξημερώματα δήλωσε ότι «η συζήτηση ήταν πολύ δύσκολη» και ότι συμφωνήθηκε, «να συνεχίσουν τις συναντήσεις διαλόγου υψηλού επιπέδου, με την υποστήριξη της ΕΕ», και σημείωσε ότι «συμφώνησαν να «ρίξουν την μπάλα» στις δηλώσεις των υπαλλήλων της ΕΕ».
Ο πρωθυπουργός της Σερβίας πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες παραβρέθηκε στα εγκαίνια του νέου εργοστασίου της «IGB Automotive» στην Ίντζια, και απευθυνόμενος στους πολίτες τους προειδοποίησε ότι «όλοι εκείνοι οι κλεφτές που κατάκλεψαν τη χώρα για χρόνια και δεκαετίες καταστρέφοντας την Ίντζια, τη Βοϊβοντίνα, και τη Σερβία προσπαθούν να επιστρέψουν στην εξουσία για να ξαναρχίσουν να κλέβουν». Όπως είπε, «μέχρι μόλις πριν από λίγα χρόνια η χώρα βρισκόταν στα χέρια του χειρότερου είδους των κλεφτών , τους «μεγιστάνες », οι οποίοι τώρα θέλουν να επιστρέψουν στην εξουσία». «Δεν του φοβάμαι», και «θα τους νικήσω και πάλι», τόνισε, και πρόσθεσε: «Μας απειλούν γιατί καταφέραμε να διορθώσουμε όλα αυτά που έκλεψαν και λεηλάτησαν και επειδή με σκληρή δουλειά με ειλικρίνεια και σωστή διαχείριση να δώσαμε την ελπίδα πίσω στη Σερβία», δήλωσε . «Το μήνυμά μου προς όλους αυτούς, αλλά και για να σας είναι : Θα αγωνιστούμε όχι για τον εαυτό μας, αλλά και για το χώρα, τα παιδιά μας, και το μέλλον μας .Θα τους νικήσουμε και πάλι », είπε.

Ρουμανία :Οι Σοσιαλδημοκράτες λένε ότι ο πρόεδρος θέλει να ρίξει την κυβέρνηση

Ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ρουμανίας (PSD), Λίβιου Ντραγκνέα ανταποκρίθηκε στην έκκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας για διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα λέγοντας ότι και το κόμμα του έχει σκοπό να θέσει σε δημοψήφισμα αυτή την άνοιξη, δυο τροπολογίες στο Σύνταγμα της Ρουμανίας για την εξάλειψη της ασυλίας για τους εκλεγμένους κρατικούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένων των βουλευτών και του Προέδρου και σχετικά με τον ορισμό της παραδοσιακής οικογένειας. Ο Ντραγκνέα είπε ότι «γνωρίζει ότι ο πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις θέλει να διοργανώσει δημοψήφισμα , για να κάνει προεκλογικό αγώνα και να ανακτήσει κάποια δημοτικότητα, αφού έχασε τις βουλευτικές εκλογές». Ο Ντραγκνέα δήλωσε ότι υπάρχει σχέδιο για να εμποδιστεί η κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμα της. σταματήσει η νέα κυβέρνηση από την εφαρμογή του προγράμματος της. «Το σχέδιό τους, το σχέδιο του Προέδρου είναι ότι αυτή η κυβέρνηση να έχει ανατραπεί μέχρι το καλοκαίρι, με οποιοδήποτε μέσο».

Κοσσυφοπέδιο: Η ΟΥΕΦΑ απέρριψε τη σερβική προσφυγή

Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΟΥΕΦΑ, (ΚΑΣ) απέρριψε την προσφυγή της Σερβικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας εναντίον του Κοσσυφοπεδίου. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι το Κοσσυφοπέδιο ανταποκρίνεται στα κριτήρια εισόδου στην ΟΥΕΦΑ, επειδή «αναγνωρίζεται από την πλειοψηφία των κρατών-μελών των Ηνωμένων Εθνών ως« ανεξάρτητο κράτος ». Η Σερβική ομοσπονδία υποστήριξε ότι το Κοσσυφοπέδιο, που εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, τον περασμένο Μάιο δεν είναι μέλος του ΟΗΕ, και θα έπρεπε να αποκλειστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου