Ιανουαρίου 24, 2017

Σερβία: Με μικρό καλάθι στις Βρυξέλλες

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε χθες ότι έχει «χάσει την εμπιστοσύνη του στην Πρίστινα», και ότι για το λόγο αυτό, ο σημερινός διάλογος στις Βρυξέλλες «θα είναι δύσκολος».
Ο Βούτσιτς πάντως τόνισε ότι θα ζητήσει, «από τους υπαλλήλους της ΕΕ να κάνουν σαφές ότι δεν υποστηρίζουν και καταδικάζουν την χρήση των ‘όπλων», και συμβούλεψε την Πρίστινα «να μην παίζει με τη φωτιά» .Πάντως επανέλαβε ότι «είναι σημαντικό να εξασφαλίσουμε την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια για τους Σέρβους στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι».
Ο Βούτσιτς ανακοίνωσε επίσης ότι η συνεδρίαση των Βρυξελλών θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς. Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε από την πλευρά του ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Πρίστινα θα βρίσκεται η ίδρυση της Κοινότητας των σερβικών δήμων και ότι οι Σέρβοι αξιωματούχοι «θα επιμείνουν σε αυτό».
Ο κ. Βούτσιτς κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου στο Βελιγράδι με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου των Υπουργών της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Ντένις Ζβιτζιτς αποκάλυψε ότι ,  η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ του τηλεφώνησε και του ζήτησε τον λόγο για τον οποίο η Σερβία δεν θα εφαρμόσει τις κυρώσεις εναντίον του Ντόντικ, και είπε ότι της απάντησε πως «η Σερβία δεν θέλει να αναμιχθεί στις εσωτερικές υποθέσεις της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου