Φεβρουαρίου 21, 2017

πΓΔΜ-BJRM: Μονομαχία του VMRO-DPMNE με την «πρεσβεία»

Ο βουλευτής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του VMRO-DPMNE, το Αντόνιο Μιλόσοσκι απάντησε στις δηλώσεις του αμερικανού πρέσβη, και δήλωσε ότι η προθεσμία των 18 μηνών για την ειδική εισαγγελία προτάθηκε από τη διεθνή κοινότητα και τον ιδιο τον κ. Μπέιλι , κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ των πολιτικών κομμάτων στη Λέσχη των βουλευτών το 2015. Ο Μιλόσοσκι είπε ότι ο αμερικανός Πρέσβης, γνωρίζει πολύ καλά τη συμφωνία για τον σχηματισμό της Ειδικής Εισαγγελίας.
«Η SDSM πρότεινε η εντολή της ειδικής εισαγγελίας να είναι τρία χρόνια, το VMRO-DPMNE πρότεινε η εντολή να είναι ένα έτος, και η εισήγηση από τη διεθνή κοινότητα, της οποίας ο Μπειλι ήταν ο εκπρόσωπος, ήταν η εντολή να λήξει μετά από 18 μήνες. Τώρα κάποιος αμφισβητεί την εντολή και αυτός ο κάποιος είναι το πρόσωπο που την είχε προτείνει. Η θητεία τους λήγει τον Ιούνιο και τους ευχόμαστε ό, τι καλύτερο μέχρι τον Ιούνιο, για να δούμε πόσο ικανοί είναι αυτοί και τι θα μπορέσουν να αποδείξουν», είπε ο Μιλόσοσκι.
Παράλληλα η γνωστή δημοσιογράφος Μίρκα Βελινόβσκα που υποστηρίζει τη λεγόμενη «σκληρή πτέρυγα» του VMRO-DPMNE σε συνέντευξη της δήλωσε ότι: -Ο πρώην Αντιπροέδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε από τον Γκρουέφσκι να αλλάξει το όνομα της χώρας σε «Βόρεια Μακεδονία» γιατί διαφορετικά θα είχε «επιπτώσεις» .Επίσης ζήτησε από την πΓΔΜ δεχθεί τη διακίνηση ναρκωτικών και την εκπαίδευση των ισλαμιστών ριζοσπαστών, και επειδή ο Γκρουέφσκι αρνήθηκε ο ρόλος αυτός δόθηκε στην Αλβανία.
-Στις 16 Ιανουαρίου, το 2016, ο Τζο Μπάιντεν συνεργάστηκε για 9 ώρες και 26 λεπτά με τον Μπέιλι και τον Ντάνιελ Γκάρμπ (Danielle Garbe), που οργάνωσε από το παρασκήνιο «το πραξικόπημα» στην πΓΔΜ.
-Στις 16 Δεκεμβρίου 2016, ο πρώην διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν λάνσαρε τη λεγόμενη «αλβανική πλατφόρμα» με την ελπίδα δημιουργίας περιφερειακών συγκρούσεων για να κρατήσει την κυβέρνηση Τραμπ απασχολημένη και να αγοράσει χρόνο για τη CIA.
- Ο πιο «καθαρός» αλβανός πολιτικός στη πΓΔΜ είναι ο Μεντούχ Θάτσι του DPA. Και για αυτό πάνω από μια δεκαετία, ο Θάτσι είναι στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ «μαύρο» και δεν μπορεί να επισκεφθεί τη χώρα, επειδή αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές της CIA.

Η «Μπέσα» τα έσπασε με τον Αχμέτι

Το Κίνημα «Μπέσα» με ανακοίνωση του δήλωσε ότι «η φασαρία που γίνεται για μια κοινή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης των αλβανικών κοινοβουλευτικών κομμάτων είναι να κερδίσουν ορισμένοι πολιτικούς πόντους για τις επικείμενες τοπικές εκλογές», και τόνισε ότι ο Αχμέτι «δεν έχουν πλέον τη νομιμότητα να εκπροσωπεί τους Αλβανούς ούτε είναι άξιος να συγκαλέσει συνάντηση των αλβανικών πολιτικών κομμάτων της πΓΔΜ».
Το Κίνημα «Μπέσα» πρόσθεσε ότι εξακολουθεί να υποστηρίζει την πλατφόρμα και ότι οι βουλευτές τους θα ψηφίσουν για τα σημεία που τους ενδιαφέρουν, όταν έρθουν στην ημερήσια διάταξη του Κοινοβουλίου. Στα κεντρικά γραφεία της DUI στη Μάλα Ρετσισα έγινε χθες συνάντηση μεταξύ του Αλί Αχμέτι και των αντιπροέδρων του κόμματος. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της DUI , Μπουγιάρ Οσμάνι, συζητήθηκε η παραλαβή της εντολής για τη νέα κυβέρνηση, και ότι η απόφαση θα ληφθεί από , το ανώτατο εκτελεστικό όργανο του κόμματος που θα συγκληθεί όταν οι ομάδες εργασίας του κόμματος θα έχουν προσαρμόσει τα υλικά με βάση τις προτάσεις που η DUI έχει θέσει ως προϋποθέσεις.
Μία από τις προϋποθέσεις αυτές είναι η επίσημη χρήση της αλβανικής γλώσσας, που είναι αδιαπραγμάτευτη.

Η απεργία των σιδηροδρομικών

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, συνεχίστηκε η απεργία των σιδηροδρομικών που διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Οι εταιρεία «Μακεδονικοί Σιδηρόδρομοι» τους πρότεινε το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μισθού του Δεκεμβρίου να καταβληθεί στους εργαζομένους μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ενώ ο μισθός του Ιανουάριου να καταβληθεί κοντά στο τέλος του μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου