Φεβρουαρίου 08, 2017

Βοσνία και Ερζεγοβίνη: Ο Μπακίρ τραβάει την ανηφόρα

Ο αρχηγός του Κόμματος Δημοκρατικής Δράσης (SDA) των μουσουλμάνων Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς, δήλωσε χθες ότι μήνυση της Βοσνίας κατά της Σερβίας , ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης, για γενοκτονία θα πρέπει να επαναφερθεί στο προσκήνιο εφόσον η ομάδα των εμπειρογνωμόνων με επικεφαλής τον καθηγητή Σακίμπ Σόφτιτς καταλήξει ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία. «Αυτό είναι ένα θέμα της αλήθειας και δικαιοσύνης, από την οποία κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραιτηθεί, δήλωσε ο κ. Ιζετμπέγκοβιτς μετά τη σύνοδο της προεδρίας του κόμματος και πρόσθεσε: «Δεν θα πρέπει να πολιτικοποιηθεί το ζήτημα. Η μήνυση δεν στρέφεται κατά του σερβικού λαού, αλλά τη γενοκτονία που διαπράχθηκε από το καθεστώς Μιλόσεβιτς».
Ο πρόεδρος του Κροατικού Κοινοβουλίου Μπόζο Πέτροφ που επισκέπτεται το Σαράγιεβο, σε συνάντηση με τον Κροάτη πρόεδρο του Συμβουλίου Υπουργών, (πρωθυπουργό), Ντένις Ζβιτζιτς επεσήμανε ότι η Κροατία δεν υποστηρίζει τη δημιουργία μιας τρίτης οντότητας στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη.
Κατά τη διάρκεια συνάντησης με την «τρισυπόστατη» Προεδρία Μλάντεν Ίβανιτς, Ντράγκαν Τσόβιτς και Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς, ο Κροάτης πρόεδρο του κοινοβουλίου, αναφέρθηκε στην ανάγκη για την ενίσχυση της συνεργασίας στην οικονομία, τον τουρισμός και τη γεωργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου