Μαρτίου 01, 2017

Αλβανία: Ο Ανθύπατος χειροκρότησε την παραίτηση του σοσιαληστή

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ εξέδωσε δελτίο τύπου και χαιρέτισε την παραίτηση του βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αρμάντο Πρέγκα.«Οι άνθρωποι με ποινικό μητρώο δεν έχουν καμία θέση ούτε στο Κοινοβούλιο, ούτε στα δικαστήρια, ούτε στην κυβέρνηση ούτε στη τοπική αυτοδιοίκηση μιας χώρας του ΝΑΤΟ, που έχει ως στόχο να ενταχθεί στην ΕΕ», ανέφερε η πρεσβεία και πρόσθεσε: «Καλούμε τους πολίτες της Αλβανίας και τα θεσμικά όργανα να είναι σε εγρήγορση και να σταματήσει τους εγκληματίες από το κατέβουν στις εκλογές της 18ης Ιουνίου. Οι Αλβανοί δικαιούνται ένα καθαρό πολιτικό σύστημα και μια ανεξάρτητη δικαστική εξουσία».

Αναζητείται το ναρκοχρήμα για τους τρομοκράτες

Ο επικεφαλής του Γραφείου για την «Πρόληψη Ξεπλύματος Χρήματος» στην Αλβανία, Αγκίμ Ισμαήλι, σε συνεδρίαση της επιτροπής ασφάλειας του Κοινοβουλίου είπε ότι υπάρχει κατάλογος ατόμων αλλά και νομικών προσώπων, που χρηματοδοτούν την τρομοκρατία. Ο Ισμαήλι δεν αναφέρθηκε σε ονόματα, αλλά επανέλαβε αρκετές φορές ότι το γραφείο του άρχισε, ήδη, να ερευνά διάφορες οργανώσεις , που χρηματοδοτούν και αποστέλλουν μαχητές να πολεμήσουν στο πλευρό των τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία και το Ιράκ. Στα πεδία των μαχών της Μέσης Ανατολής, βρίσκονται σύμφωναν με τις αμερικανικέρς υπηρεσίες πάνω από 150 Αλβανοί «εξτρεμιστές» και μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί περισσότεροι από 20 Αλβανοί νεκροί.
Ο Ισμαήλι είπε ότι το Γραφείου του ξεκίνησε 154 ποινικές διώξεις για ξέπλυμα χρήματος, ότι έκανε μέσα σε ένα χρόνο 1.300 αναφορές για ύποπτες συναλλαγές μέσω του τραπεζικού συστήματος και ότι τα μπλοκαρισμένα χρήματα από τις συναλλαγές αυτές ανήλθαν στα 28 εκατομμύρια ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου