Μαρτίου 10, 2017

Αλβανία :Η αντιπολίτευση κλιμακώνει τον αγώνα της

Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα, συναντήθηκε χθες με εκπροσώπους της κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ που επισκέπτεται τα Τίρανα για να αναλύσει την προεκλογική κατάσταση. Ο κ. Μπάσα, μίλησε στην αντιπροσωπεία για τους κινδύνους που απειλούν τις ελεύθερες εκλογές, είπε οτι η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει το νόμο για κάθαρση της πολιτικής από τους «ποινικούς», ότι η εγκληματικότητα και τα ναρκωτικά έχουν πολλαπλασιαστεί και ότι τα χρήματα από την εμπορία των ναρκωτικών θα χρησιμοποιηθούν για εξαγορά ψήφων.
Ο Μπάσα δήλωσε στην αντιπροσωπεία του ΟΑΣΕ ότι ο μόνος τρόπος για να γίνουν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές είναι μια υπηρεσιακή κυβέρνηση. Παράλληλα η αντιπολίτευση στην Αλβανία τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη των διαδηλώσεων στα Τίρανα , αποφάσισε να ριζοσπαστικοποιήσει τη δράση της και να επεκτείνει τις διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα, με αίτημα οι εκλογές της 18ης Ιουνίου να γίνουν από μια κυβέρνηση τεχνοκρατών.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμφώνησαν ότι δεν θα καταθέσουν δηλώσεις στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή για τις εκλογές της 18ης Ιουνίου, εάν ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δεν παραιτηθεί. Ο κ Μπάσα εξήγησε ότι η απόφασή «δεν σημαίνει μποϊκοτάζ των εκλογών, διότι δεν θα υπάρξει μποϊκοτάζ των εκλογών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου