Μαρτίου 22, 2017

Ρουμανία: Το ΝΑΤΟ εκτός «Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης»

Το Ανώτατο Εθνικό Συμβούλιο Άμυνας (CSAT) της Ρουμανίας που συνεδρίασε χθες υπό τον πρόεδρο Κλάους Γιοχάνις ενέκρινε την αποστολή 120 στρατιωτικών στην Πολωνία στην ομάδα μάχης του ΝΑΤΟ και το εξοπλιστικό πρόγραμμα του στρατού, που θα χρηματοδοτηθεί από την διάθεση του 2% του ΑΕΠ στο ΥΕΘΑ», όπως ζητούν οι ΗΠΑ.
Ο Πρόεδρος ανακοίνωσε ακόμα ότι το Ανώτατο Εθνικό Συμβούλιο Άμυνας ενέκρινε «τους στόχους της Ρουμανίας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, η οποία θα λάβει χώρα φέτος την άνοιξη, στα τέλη Μαΐου».
Όπως είπε, «η Ρουμανία επιθυμεί την επιβεβαίωση της σημασίας και της ευρωστίας της διατλαντικής σχέσης, και της ενότητας και της αλληλεγγύης μεταξύ των συμμάχων. Αναμένουμε ότι η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ για να τονίσει τη συμβολή της Ρουμανίας στο ΝΑΤΟ και να διατηρήσει τη στρατηγική σημασία της Μαύρης Θάλασσας», είπε.

Ο καυγάς στο ALDE

O πρόεδρος της Γερουσίας Καλίν Ποπέσκου Ταριτσεάνου, και συν-πρόεδρος του ALDE δήλωσε ότι δεν έχει κάνει καμία συμφωνία με τον άλλο συν-πρόεδρος Ντάνιελ Κωνσταντίν, προσθέτοντας ότι από τις πράξεις του κ. Κωνσταντίν, αντιλαμβάνεται πως έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει το κόμμα. «Αν θέλει, μπορεί να περιμένει το συνέδριο και τις εσωκομματικές εκλογές.. Δεν μπορούμε να διαπραγματευόμαστε όλη την ώρα ώστε κάποιοι θα πάρουν θέσεις ηγεσίας στο κόμμα», δήλωσε ο Ταριτσεάνου που εκτίμησε ότι ο Κωνσταντίν, θα αποχωρίσει και από το υπουργικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου