Μαρτίου 29, 2017

Μαυροβούνιο: Η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε την ενταξη στο ΝΑΤΟ

Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε χθες με 97 ψήφους υπέρ τη συνθήκη για την ένταξη του Μαυροβούνιου στο ΝΑΤΟ. Η ψηφοφορία της Γερουσίας έγινε μετά την επιστολή του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον της 21ης Μαρτίου που προέτρεψε τους γερουσιαστές να επικυρώσουν την ένταξη του Μαυροβουνίου, που είναι « προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών». Η πρώτη ψηφοφορία έγινε τη Δευτέρα με αποτέλεσμα 98-2 και ακολούθησε χθες η έγκριση σε «δεύτερη ανάγνωση», με αποτέλεσμα 97-3. Απομένει η έγκριση από τα κοινοβούλια της Ολλανδίας και της Ισπανίας. Οι μόνες δύο αρνητικές ψήφοι στην ψηφοφορία τη Δευτέρας ήσαν από τους γερουσιαστές Ραντ Πωλ και Μάικ Λη. Ο κ. Πωλ επανέλαβε την άποψη του ότι «η ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ δεν προωθήσει εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ».

Νέος αρχηγός αεροπορίας

Ο αντιπτέραρχος Ντράζεν Βλάχοβιτς που ήταν διοικητής της μοίρας ελικοπτέρων του Στρατού του Μαυροβουνίου (VCG) ανέλαβε διοικητής Αεροπορίας αντικαθιστώντας τον σμήναρχο Ζίβκο Πέγιοβιτς. Η τελετής παράδοσης και παραλαβής έγινε στο αεροδρόμιο «Γκολούμποφτσι» , (έξω από την Τσέτινιε), που ήταν συχνά στόχος κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ το 1999.
Ο σμήναρχος Πέγιοβιτς τοποθετήθηκε επιθεωρητής στο Τμήμα Επιθεώρησης του Υπουργείου Άμυνας.
Της φυλακής τα σίδερα για τους «Σοσιαλ-ληστάς» του Μίλο

Ο πρώην Δήμαρχος της Μπεράνε και στέλεχος του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος των Σοσιαλιστών (DPS), Βουκ Γκολούμποβιτς, συνελήφθη χθες το πρωί με ένταλμα της Ειδικής Εισαγγελίας κατά της διαφθοράς.
Ο Γκολούμποβιτς, ήταν δήμαρχος 8 χρόνια. (2006-2014).
Η σύλληψη του έγινε κατόπιν των μηνύσεων, για κλοπή δημοσίου χρήματος που κατέθεσε η νέα δημοτική αρχή που προέρχεται από τη συμμαχία του Σοσιαλιστικού Λαϊκού Κόμματος, (SNP), με το Δημοκρατικό Μέτωπο, (DF).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου