Μαρτίου 29, 2017

Σερβία: Προεκλογική διαδήλωση των Συνταξιούχων

Ο Σύνδεσμος Ενώσεων Συνταξιούχων της Σερβίας και η Ένωση Αποστράτων πραγματοποίησαν διαδήλωση στο Βελιγράδι ζητώντας από την κυβέρνηση να επιστρέψουν οι συντάξεις στο επίπεδο πριν τις μειώσεις. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν: «Η Ληστεία των συνταξιούχων δεν είναι μεταρρύθμιση», «Να καταργηθεί ο αντισυνταγματικός νόμος», «Θέλουμε να ζήσουμε,καί όχι μόνο να επιβιώνουμε», « Ο Βούτσιτς εξαπατά τους συνταξιούχους, και δεν κρατά τον λόγο του». Οι συνταξιούχοι κατήγγειλαν επίσης ότι οι εκλογές χρηματοδοτούνται με τα χρήματα που έχουν κλαπεί από τους συνταξιούχους.

Επιχείρηση «Αρμαγεδδών»

Συμφώνως προς τα ρεπορτάζ των σερβικών ΜΜΕ , «άνδρες του υπουργείου Εσωτερικών και οι αρμόδιοι εισαγγελείς πραγματοποίησαν χθες επιχείρηση με την κωδική ονομασία Αρμαγεδδών» , σε 4 πόλεις για την σύλληψη «παιδόφιλων» που εκαναν ανταλλαγή πορνογραφικού υλικού μέσω του διαδικτύου. Οι συλλήψεις και οι κατασχέσεις των υπολογιστών έγιναν στην Μπάσκα, στο Ποζάρεβατς και το Μλαντένοβατς. Στη Γιάγκοντινα πήγαν να πιάσουν ένα Γάλλο «που δεν ήταν εκεί» και τώρα καταζητείται από την Ιντερπόλ.

Ο Νίκολιτς στο Πεκίνο

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψής στην Κίνα που αρχίζει αύριο θα ανακηρυχτεί επίτιμος πολίτης του Πεκίνου. Ο Νίκολιτς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του θα έχει πολλές συναντήσεις με κορυφαίους Κινέζους αξιωματούχους και επιχειρηματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου