Απριλίου 27, 2017

Σερβία: Οι προστατευόμενοι της Κομισιόν έγιναν 150

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Σουηδικού Κοινοβουλίου ότι η Σερβία κάνει κάνει ό, τι μπορεί για να διατηρηθεί η σταθερότητα στην περιοχή και γι ' αυτό και δεν αντέδρασε στις τελευταίες προκλήσεις από την Αλβανία και την Πρίστινα.
Ο Σουηδός δήλωσε ότι η ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ «δεν αφορά το εάν αλλά το πότε».
Ο Πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς δήλωσε κατά τη συνάντηση του με την Υπουργό Εξωτερικών Εσθονίας Σβεν Μίξερ που επισκέπτεται το Βελιγράδι ότι ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ θα δώσει μια σημαντική ώθηση στην πρόοδο της χώρας, «υπό την προϋπόθεση ότι το μπλοκ θα σταματήσει να απαιτεί την αναγνώριση της λεγόμενης ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου». Ο Πρόεδρος της Σερβίας ανέφερε ότι είναι θέση της Σερβίας, για την «πολιτική σταθερότητα» είναι η μόνη ορθή πολιτική και τόνισε ότι «το Βελιγράδι δεν θα αποκλίνει από αυτό».
Ο Υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς που επισκέπτεται τη Νορβηγία επανήλθε στο θέμα της Μεγάλης Αλβανίας και ειπε ότι, « η Σερβία αντιδρά ήρεμα και με αυτοσυγκράτηση στις εμπρηστικές δηλώσεις σχετικά με τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας, επειδή δεν θέλει να συμβάλλει περαιτέρω στην αστάθεια».

Ο Σύλλογος οικογενειών απαχθέντων και δολοφονηθέντων στο Κόσσοβο και το Μετόχι ζήτησε από την σερβική πολιτική ηγεσία να πει ανοιχτά στην ΕΕ και την Αλβανία ότι «το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι είναι η Νότια Σερβία και ότι εκεί δεν θα υπάρξει ποτέ, «Μεγάλη Αλβανία».

Ο Σέρβος υπουργός Άμυνας Ζόραν Τζόρτζεβιτς δήλωσε στην 6η Διάσκεψη της Μόσχας για την Διεθνή Ασφάλεια ότι η Σερβία είναι σταθερά προσηλωμένη στην πολιτική της στρατιωτικής ουδετερότητας, και στην προώθηση και την προστασία των εθνικών της συμφερόντων. Κατά τη συνάντηση του με τον Ρωσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού είπε ότι, « η Ρωσία και η Σερβία επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον τους για την οικοδόμηση της διμερούς συνεργασίας στον στρατιωτικό και τεχνικό τομέα». Σέρβος υπουργός τόνισε ότι, «η βοήθεια της Μόσχας στις προσπάθειες για την διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της Σερβίας και της κυριαρχίας της στο Κοσσυφοπεδιο και το Μετόχι είναι εξαιρετικής σημασίας για το Βελιγράδι, ιδιαίτερα σε μια εποχή που εκδηλώνονται ολοένα και πιο κατάφωρες απειλές για τα σερβικά εθνικά συμφέροντα».
Ο Σέρβος υπουργός οικονομίας Γκόραν Κνέζεβιτς δήλωσε ότι δεν αναμένει πλέον οποιαδήποτε νέα προβλήματα για τους προμηθευτές του Κροατικού Ομίλου «Agrokor» που κατέρρευσε.
Μετά την υιοθεσία των «ορφανών» διαδηλωτών από την Κομισιόν και τον Επίτροπό Χαν ένα «πλήθος» 200-300 διαδηλωτών σταμάτησε μπροστά από στο κτίριο της RTS απαιτώντας ζωντανή μετάδοση της διαδήλωσης ενώ ταυτόχρονα ένα άλλο «πλήθος» «περίπου 150 διαδηλωτών, (σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Beta) έκλεισε το δρόμο μπροστά από την σερβική εθνική συνέλευση, κρατώντας ένα πανό που έγραφε «διαμαρτυρία ενάντια η δικτατορία».

- Ο «βλαχοδήμαρχος» Μπογιάνοβατς κ. Μουσλίου επανήλθε και δήλωσε ότι αναγνωρίζει μόνο τον κ. Ράμα ως πρόεδρό του.

-Ο διάσημος συγγραφέας Ντέιβιντ Αικ παρουσίασε στο Βελιγράδι το βιβλίο του με τίτλο «Ο κόσμος στα χέρια των Αρχόντων » τονίζοντας ότι μια χούφτα ανθρώπων κυβερνούν την ανθρωπότητα, και ότι είναι ευτυχής που υπάρχει ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου