Απριλίου 26, 2017

πΓΔΜ-BJRM : Έρχεται ο Μπράιαν να «πιάσει τον Μάη»

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια ανακοίνωσε ότι ο αναπληρωτής Υφυπουργός Εξωτερικών για ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις Μπράιν Χόιτ Γι, θα επισκεφτεί την πΓΔΜ την 1η Μαΐου, «σε μια προσπάθεια να βοηθήσει να ξεπεραστεί η πολιτική κρίση», και για να συζητήσει με τους πολιτικούς ηγέτες, «σχετικά με τον σχηματισμό κυβέρνησης», «τις διμερείς σχέσεις», και τις «μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την ευρω-ατλαντική ενσωμάτωση».
Η Πρεσβεία δεν ανακοίνωσε το πρόγραμμα των συναντήσεων οπότε δεν είναι σαφές εάν θα υπάρξει «εμπάργκο» προς τον πρόεδρο Ιβάνοφ ή εάν θα τον επισκεφτεί. Πάντως ο ηγέτης του VMRO-DPMNE Νίκολα Γκρουέφσκι με χθεσινή του γραπτή δήλωση επανέλαβε ότι οι εκλογές είναι η λύση.
«Επαναλαμβάνουμε και πάλι ότι ο καλύτερος τρόπος εξόδου από αυτήν την κατάσταση είναι να οι πρόωρες γενικές εκλογές το συντομότερο δυνατόν, παράλληλα με τις δημοτικές εκλογές που αναβλήθηκαν λόγω της SDSM. Σε αυτές τις εκλογές, η SDSM και ο Ζάεφ είναι ελεύθεροι να κάνουν προεκλογική εκστρατεία με όποια πλατφόρμα επιλέξουν. Συμπεριλαμβανομένης της πλατφόρμας των Τίρανων. Εάν κερδίσουν την πλειοψηφία των ψήφων, ας σχηματίσουν κυβέρνηση και ας την εφαρμόσουμε», δήλωσε ο Γκρουέφσκι, προσθέτοντας ότι, «εν τω μεταξύ, 100.000 με 200.000 άνθρωποι έχουν βγει στους δρόμους σε δεκάδες πόλεις για 58 ημέρες στη σειρά».

Εν τω μεταξύ ,μέσω της δικαστικής συνδρομής έρχεται η «κεραμίδα» για τον κ. Αχμέτι, από τις ΗΠΑ.
Η (κανονική) Εισαγγελία για το οργανωμένο έγκλημα και τη διαφθορά έχει ζητήσει μέσω της δικαστικής συνδρομής να ενημερωθεί από την αμερικανική δικαιοσύνη σχετικά με την απόφαση για τη «Magyar Telekom» και της δηλώσεις των κατηγορουμένων και «θα ενεργήσει αναλόγως σε βάρος των προσώπων που αναφέρονται».

Οι πρεσβευτές της Σουηδίας και της Ολλανδίας στην πΓΔΜ έδωσαν χθες συνεντευξη τύπου για να ανακοινώσουν ότι είναι αντίθετοι σε νέες πρόωρες εκλογές στη Μακεδονία καθώς θεωρούν ότι θα εμβαθύνουν την πολιτική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου