Απριλίου 20, 2017

Κοσσυφοπέδιο και Μεγάλη Αλβανία

-Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, μιλώντας στην αλβανική εκπομπή του παλιού ραδιοφώνου της Cia , “Radio Evropa e Lirë”, συμφώνησε με τις δηλώσεις Ράμα για τη μεγάλη Αλβανία. « Φυσικά, το έχω πει από το 2013, και το λέω και τώρα. Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση κλείσει την πόρτα στο Κοσσυφοπέδιο, οι Αλβανοί της περιοχής θα ζήσουμε σε έναν ενιαίο χώρο και στη συνέχεια θα ενσωματωθούμε στην ευρωπαϊκή οικογένεια»,είπε.

-Ο (αιρετικός) βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος του Κοσσυφοπεδίου (PDK), Σουκρί Μπούγια σε εκτενή του συνέντευξη είπε ότι η σημερινή κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου δεν είναι λειτουργική και πρότεινε νέες εκλογές, τονίζοντας ότι πρέπει «να στείλουν τον Μουσταφά για συνταξιοδότηση».
Ο (αιρετικός) βουλευτής είπε ότι ο καλύτερος χρόνος για τις εκλογές είναι τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, και πρόσθεσε ότι «αν αυτό δεν συμβεί η κυβέρνηση θα πρέπει να πέσει», και εξέφρασε σιγουριά για τη νίκη του PDK ενώ εξέφρασε την άποψη ότι «η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να σχηματιστεί με κορμό από το PDK και με τη συνεργασία «της Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσσυφοπεδίου, (AAK) και της Πρωτοβουλίας για το Κοσσυφοπέδιο (NISMA).

-Ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι, θυμήθηκε τις σφαγές των Σέρβων τις ημέρες του Πάσχα του 1999 και έγραψε στο Facebook ότι οι σερβικές δυνάμεις, στο πλαίσιο της εθνοκάθαρσης σε ολόκληρο το Κοσσυφοπέδιο, σκότωσαν στη Ντρένιτσα, και στο Πόκλεκ, πάνω από 54 μέλη των οικογενειών Μουκόλλι και Ελσάνι και την ίδια ημέρα, σκότωσαν 24 Αλβανούς στο χωριό Βιέτερ . «Ακόμη και σήμερα συμμεριζόμαστε τον πόνο αυτών των οικογενειών. Το κράτος του Κοσσυφοπεδίου και ο λαός δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτά τα εγκλήματα και σύντομα θα μηνύσουμε τη Σερβία για γενοκτονία στο Κοσσυφοπέδιο» έγραψε.

- Στο Βελιγράδι η εφημερίδα «Blic» έγραψε ότι ο «Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Τάτσι ηγείται μίας από τις μεγαλύτερες εγκληματικές ομάδες στο Κόσσοβο και το Μετόχι, της ομάδας «Ντρένιτσα», επικαλούμενη «απόρρητα έγγραφα» σχετικά με την αλβανική μαφία.

-Ο επικεφαλής του γραφείου της σέρβικης κυβέρνησης για το Κοσσυφοπεδίου Μάρκο Τζιούριτς, δήλωσε ότι οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου είναι συνεχώς εκτεθειμένοι σε πιέσεις που προσπαθούν να τους «πάνε στην πλευρά των αυτονομιστών», και υπογράμμισε με «νόημα», ότι «οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου είναι ισότιμοι πολίτες και δεν αγοράζονται ούτε πουλιούνται».

- Ο (υπό συνταξιοδότηση;) πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Ίσα Μουσταφά, ανακοίνωσε χθες ότι συγκρότησε μια διυπουργική ομάδα, η οποία θα προσδιορίσει τις ανάγκες για την αγορά ελικοπτέρων, που θα καλύψουν «τις περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών», κάνοντας «ρελάνς» στο θέμα του…. Στρατού . Στην είδηση έδωσαν μεγαλύτερη σημασία τα σερβικά μέσα ενημέρωσης.

-Στην Κόσσοβσκα Μιτροβίτσα, ένας Σέρβος, (41ετών), δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από δύο κουκουλοφόρους ενώ περπατούσε με την αλβανίδα αρραβωνιαστικιά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου