Απριλίου 20, 2017

Μαυροβούνιο: Το «στήσιμο» της υπόθεσης «πραξικόπημα»

-Σε συνέντευξη Τύπου, το «Δημοκρατικό Μέτωπο» παρουσίασε σειρά εγγράφων εξηγούν τη σχέση μεταξύ των βασικών παραγόντων της «φάρσας πραξικόπημα», Σάσα Σίντελιτς, ο οποίος σύμφωνα με άλλα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν κρίθηκε ως «ακατάλληλος για στρατιωτική θητεία», επειδή πάσχει από σοβαρή ψυχική ασθένεια. Ο ειδικός εισαγγελέας Μιλιβόγιε Κάτνιτς ήταν ο πρόεδρος του στρατοδικείου που δίκασε και απάλλαξε το 2003 τον βασικό μάρτυρα της«φάρσας πραξικόπημα», Σάσα Σίντελιτς. Επίσης, ο έτερος βασικός μάρτυς, που «συνεργάστηκε» και «τέθηκε υπό προστασία», ο Αντισυνταγματάρχης Μίλαν Βούγιοβιτς, είχε διοριστεί συνήγορος του Σίντελιτς στο στρατοδικείο το 2003 , αυτεπάγγελτα, μετά από πρόταση του τότε πρόεδρου.

-Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, (ΔΝΤ), ανακοίνωσε ότι αναμένει η οικονομία του Μαυροβουνίου να αναπτυχτεί κατά 3,3% το 2017, μειώνοντας την προηγούμενη πρόβλεψή του που ήταν για ανάπτυξη 3,6%. Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν του Μαυροβουνίου, αναμένεται να αυξηθεί με 3.4% το 2018 και με 3.1 % μέχρι το 2022Το 2016, ο ρυθμ΄’ος ανάπτυξης ήταν 2,4%.

-Η Montenegro Airlines ανακοίνωσε ότι αντάλλαξε τα απαραίτητα έγγραφα με τις ιρανικές αρχές και ότι θα αρχίσει πτήσεις «τσάρτερς» μεταξύ της Ποντγκορίτσας και της Τεχεράνης, μία φορά την εβδομάδα, την καλοκαιρινή σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου