Απριλίου 28, 2017

Βουλγαρία: Ο Μπόικο Μπορίσοβ πήρε την εντολή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρούμεν Ράντεβ επέδωσε χθες στον αρχηγό του ΓΚΕΡΜΠ Μπόικο Μπορίσοβ εντολή σχηματισμού νέας βουλγάρικης κυβέρνησης. Προηγουμένως το «ΓΚΕΡΜΠ» και οι «Ηνωμένοι Πατριώτες» υπέγραψαν το «σύμφωνο» συνασπισμού που προβλέπει ότι η κυβέρνηση θα αποτελείται από πρωθυπουργό, 4 αναπληρωτές πρωθυπουργούς και 17 υπουργούς, και ότι οι αποφάσεις του υπουργικού Συμβουλίου θα λαμβάνονται με ομοφωνία.

Για την καθημερνή λειτουργία της κυβέρνησης θα υπάρχει το Συμβούλιο του Συνασπισμού στο οποίο θα μετεχουν 3 εκπρόσωποι των «Ηνωμένων Πατριωτών» και 3 εκπρόσωποι του «ΓΚΕΡΜΠ».
Οι βουλευτές ενέκριναν χθες τον νέο κανονισμό λειτουργίας της Βουλής και καταψήφισαν την πρόταση του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος ο βασικός μισθός των βουλευτών να παγώσει στο επίπεδο του Δεκέμβριου του 2016 για όλη τη διάρκεια της θητείας της 44ης Εθνοσυνέλευσης.
Πρώτο θέμα στις εφημερίδες ήταν η έρευνα της Εισαγγελίας στην Εταιρεία Ηλεκτρισμού. Βάση που σύμφωνα με τις πληροφορίες του δικαστικού ρεπορτάζ αφορά σε δικηγορικές εταιρείες στις οποίες η εταιρεία ανέθετε υποθέσεις παρ’ ότι διαθέτει Νομική Υπηρεσία. Σύμφωνα με την «Σταντάρτ» η υπόθεση αφορά σε 19 συμβόλαια που έχουν υπογραφεί με 4 δικηγορικά γραφεία .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου