Απριλίου 27, 2017

Βουλγαρία: Διάλεξαν σουηδικά αεροπλάνα

-Η ειδική επιτροπή για την επιλογή των νεων μαχητικών αεροπλάνων για την Βουλγαρική Αεροπορία παρουσίασε χθες τα πόρισμα της στην υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βουλγαρίας. Στην πρώτη θέση η επιτροπή κατέταξε την προσφορά της Σουηδίας για τα καινούρια μαχητικά «Γκρίπεν» του ομίλου ЅAAB. Οι προσφορές της Πορτογαλίας και των ΗΠΑ ήταν για μεταχειρισμένα F-16 ενώ η προσφορά της Ιταλίας για μεταχειρισμένα «Γιουροφάιτερ». Η απόφαση θα ληφθεί από την νέα κυβέρνηση η οποία και θα διαπραγματευτεί με την χώρα που θα επιλεγεί. Η πρόθεση της Βουλγαρίας είναι να αγοράσει 8 μαχητικά αεροπλάνα αξίας περίπου 757 εκ. ευρώ. 

  -Το υπουργείο Αμύνης ανακοίνωσε πως στο αεροδρόμιο «Γκραφ Ιγκνάτιεβ», στη Νότια Βουλγαρία, άρχισαν να προσγειώνονται τα F-15C της Αμερικανικής Στρατιωτικής Αεροπορίας που θα συμμετάσχουν στις κοινές αεροπορικές ασκήσεις «Θρακικός αετός – 2017» με την βουλγαρική αεροπορία με σκοπό την επίτευξη επιχειρησιακής συμβατότητας με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

-Ο ηγέτης του ΓΚΕΡΜΠ ειρωνεύτηκε χθες ενέργειες της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς που ξεκίνησε από τον δημοσιογραφικό θόρυβο για τις έρευνες στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και τον Οργανισμό Εθνικής Οδοποιίας, λέγοντας ότι «αντέγραψαν το ρουμανικό μοντέλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου