Απριλίου 24, 2017

Βουλγαρία: Ο πρόεδρος αρχίζει τις διαβουλεύσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρούμεν Ράντεφ θα ξεκινήσει σήμερα τη συνταγματική διαδικασία των διαβουλεύσεων με τις κοινοβουλευτικές πολιτικές δυνάμεις .Σύμφωνα με το Σύνταγμα ο Πρόεδρος, συναντηθεί στις 10:00 με τους εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος «ΒΟΛΙΑ», στις 11:00’ με τους εκπρόσωπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του «Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών» και στις 13:00 με τους εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του συνασπισμού «Ηνωμένοι Πατριώτες».
Αύριο στις 13:30’ θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του συνασπισμού «BЅP για τη Βουλγαρία» και στις 15:00’ με τους εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΓΚΕΡΜΠ και στη συνέχεια θα δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον κ. Μπορίσωφ.
Ο εις εκ των τριών ηγετών των «Ηνωμένων» ο κ. Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, 
σε τηλεοπτικη του συνέντευξη είπε ότι έχει συμφωνηθεί με το «ΓΚΕΡΜΠ» η «δομή» της νέας κυβέρνησης, «που θα περιλαμβάνει 4 αντιπροέδρους και 17 υπουργούς», αλλά, «δεν έχει συμφωνηθεί ο κατάλογος των υπουργών».
Ο κ. Καρακατσάνοφ, είπε ότι «είναι λογικό να αναμένεται ότι αυτός και ο Βαλέρι Σιμεόνοφ θα μετέχουν στο Υπουργικό Συμβούλιο».Σύμφωνα με τις πληροφορίες των εφημερίδων, ο κ. Καρακατσάνοφ θα αναλάβει αντιπρόεδρος και υπουργός άμυνας, ενώ ο κ. Σιμεόνοφ, θα είναι αντιπρόεδρος και Υπουργός Ενέργειας.

Στο στρατόπεδο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, η κ. Νίνοβα συγκάλεσε εκτάκτως το Εθνικό Συμβούλιο και επέβαλε την παραίτηση του επιχειρηματία της Φιλιππούπολης Γκεόργκι Γκέργκοφ και κομματάρχη της πόλης, από το Εκτελεστικό Γραφείο και το Εθνικό Συμβούλιο του «BSP», λόγω του ρόλου του ως μεσάζοντα για τη συνάντηση μεταξύ του γενικού εισαγγελέα Σωτήρ Τσατσάρωφ με τον ιδιοκτήτης της εταιρίας «Overgas» Σάσο Ντόντσεφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου