Απριλίου 21, 2017

Ρουμανία:Ο Γκριντεάνου σήκωσε κεφάλι

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Σορίν Γκριντεάνου, ξεκίνησε χθες τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου λέγοντας στους υπουργούς και στις κάμερες.
« Σήμερα είναι μια άσχημη μέρα για όλους τους Αποστόλους της λιτότητας. Έλαβα τα τελευταία στοιχεία από το Υπουργείο Οικονομικών και όχι μόνο, δεν έχουμε έλλειμμα, αλλά έχουμε πλεόνασμα».
Στην συνέχεια παρουσίασε αναλυτικά τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου. 
Το πρώτο τρίμηνο του έτους το πλεόνασμα του προϋπολογισμού διαμορφώθηκε σε 1,64 δις λέι, η στο 0,2% του ΑΕΠ.
Το σύνολο των εσόδων στον γενικό προϋπολογισμό ήταν κατά 7,2% υψηλότερα του 2016. Η αύξηση των εσόδων ήταν σχεδόν 4 δις λέι.
Ο κ. Γκριντεάνου είπε ακόμα ότι τα έσοδα από τον ΦΠΑ ήταν αυξημένα κατά 2.5% το Φεβρουάριο σε σύγκριση με το Φεβρουαρίου του 2016 και κατά 8,9% το Μάρτιο , σε σύγκριση με το Μαρτίο πέρυσι.
Ο Ρουμάνος πρωθυπουργός είπε ακόμα στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι, «στους πρώτους μήνες του έτους έχουν δημιουργηθεί 62.000 νέες θέσεις εργασίας και ότι το ποσοστό της ανεργίας κατέβηκε σε επίπεδα ρεκόρ των τελευταίων 27 ετών.
Στην συνέχεια απάντησε στις επικρίσεις για τον δανεισμό της κυβέρνησης και τόνισε ότι, «η εκτελεστική εξουσία έχει δανειστεί για το πρώτο τρίμηνο του έτους το 25% των χρημάτων που δανείστηκε η «τεχνοκρατική» κυβέρνηση του Τσιόλος».
Ο Ρουμάνος πρωθυπουργός εξήγησε ότι τα δάνεια που συνήψε η κυβέρνηση «είναι μακροπρόθεσμα, με χαμηλό κόστος και με πολύ καλούς όρους» και ότι «τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου