Απριλίου 18, 2017

Αλβανία: Το Βερολίνο στηρίζει τον Ράμα

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, επισκέφθηκε το Τίρανα, και σε συνέντευξη Τύπου με τον Εντι Ράμα, είπε ότι «πρέπει επειγόντως», ότι «όποιος μποϋκοτάρει το Κοινοβούλιο απομακρύνει την Αλβανία από την ένταξη στην ΕΕ»,ότι «αν η Αλβανία εισέλθη στο χάος με το μποϋκοτάζ, δεν θα υπάρχει Γερμανική υποστήριξη», και τόνισε ότι αυτές οι απόψεις δεν είναι δικές του και του κόμματός του αλλά ότι ομιλούσε και για λογαριασμό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, και της Γερμανίδας Καγκελαρίου.

Ο Γερμανός υπουργός, για τις εκλογές είπε ότι «θα μπορούσαν να αναπτυχθούν περισσότεροι διεθνείς παρατηρητές», και να γίνει « μια συζητήσει σχετικά με την χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών», αλλά όπως τόνισε αυτή θα πρέπει να γίνει εντός του Κοινοβουλίου και «όχι σε ένα τσαντίρι». Ο Γκάμπριελ, μίλησε και για τις «μεταρρυθμίσεις».
«Ενθαρρύνουμε όλο και περισσότερο τις κυβερνήσεις της περιοχής και την Αλβανία, για να συνεχίσουν την πορεία τους προς την ένταξη στην ΕΕ και να μην σταματήσουν τις μεταρρυθμίσεις. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για ορισμένες μεταρρυθμίσεις, όπως η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης και της καταπολέμησης της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος», δήλωσε.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, υποσχέθηκε οικονομική βοήθεια, λέγοντας ότι « η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μπορεί να κάνει περισσότερα για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της Αλβανίας και άλλων χωρών των Δυτικών Βαλκανίων».

Ο Έντι Ράμα εξήρε την υποστήριξη που παρέχεται από τη Γερμανία στην Αλβανία για την ένταξη της στην ΕΕ, τονίζοντας τη γερμανική βοήθεια σε ορισμένες μεταρρυθμίσεις μετασχηματισμού, όπως η μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, την ενίσχυση της δημόσιας διοίκησης, τις υποδομές, την ηλεκτρική ενέργεια, και την επαγγελματική εκπαίδευση. Ο Αλβανός πρωθυπουργός ανέφερε , μεταξύ άλλων, ότι η συνάντηση επικεντρώθηκε στην τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή, στη διαδικασία του Βερολίνου και στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής της Τεργέστης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου