Απριλίου 26, 2017

Ρουμανία : Η OMV προσεφυγε στη Διαιτησια

Η Αυστριακή OMV που κατέχει το 51% Petrom, προσέφυγε στο διεθνές διαιτητικό Δικαστήριο του Παρισιού κατά της Ρουμανίας διεκδικώντας την επιστροφή 34 εκ ευρώ, ως δαπανών προστασίας του Περιβάλλοντος σύμφωνα με τη Σύμβαση ιδιωτικοποίησης. Σύμφωνα με τη σύμβαση ιδιωτικοποίησης, το κράτος, είναι υποχρεωμένο να επιστρέψει στην εταιρία τα έξοδα για τον καθαρισμό της ρύπανσης που προκλήθηκε πριν από την εξαγορά.
Η «OMV Petrom» λέει ότι πληρώνει για τις εργασίες απολύμανσης που προκάλεσε το ρουμανικό Κράτος.
Η εταιρεία κατέθεσε το 2012, ζητώντας την επιστροφή 91,6 εκ. λέι (περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ) για το οικολογικό καθάρισμα κατά τη διάρκεια του 2009-2010.

- Το Κοινοβούλιο της Ρουμανίας αποφάσισε μετά από έντονη συζήτηση μεταξύ του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και της αντιπολίτευσης να καταργηθεί από τον Ποινικό Κώδικα, το άρθρο για τη «σύγκρουση συμφερόντων» και να αντικατασταθεί με τη δίωξη της «χρήσης δημοσίων αξιωμάτων για την εύνοια ορισμένων ατόμων» που θα ισχύει μόνο για συγγενείς, πρώτου και δευτέρου βαθμού, πρώην συναδέλφους, καθώς και εμπορικούς εταίρους.

- Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αποφάσισε χθες να δώσει στη Ρουμανία έξι μήνες για να βελτιώσει τις συνθήκες φυλάκισης ώστε να πληρούν τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου