Μαΐου 22, 2017

Μαυροβούνιο :Τα 11 χρόνια της ανεξαρτησίας

Το καθεστώς Τζουκάνοβιτς εόρτασε χθες τα 11 χρόνια από το δημοψήφισμα της ανεξαρτησίας και ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Φιλίπ Βουγιάνοβιτς σε διάγγελμα του είπε ότι , «στα 11 χρόνια από την ανάκτηση της ανεξαρτησίας, το Μαυροβούνιο έχει επιτύχει τους στρατηγικούς του στόχους την ισόρροπη ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη».
Είπε ότι υπήρξε μεγάλη πρόοδος στην οικονομία, ότι αυξήθηκαν το ΑΕΠ , οι εθνικές συντάξεις και οι μισθοί. «Έχουμε μια σταθερή αύξηση των επενδύσεων και καλά αναπτυγμένη τουριστική βιομηχανία», τόνισε.
Μιλώντας για την εξωτερική πολιτική είπε ότι «το γεωπολιτικές πλαίσιο πρόκειται να αλλάξει, και η Ρωσία θα πρέπει να αποδεχθεί ως τετελεσμένο γεγονός. την ένταξη μας στο ΝΑΤΟ»,αλλά πρόσθεσε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε καλές σχέσεις».
Ο ηγέτης της Νέας Σερβικής Δημοκρατίας, Αντρία Μάντιτς για την ημέρα της Ανεξαρτησίας έκανε έπαρση της σερβικής σημαίας μπροστά στα Γραφεία της Οργάνωσης του κόμματος στη Μπούντβα και δήλωσε ότι «ο Σερβικός λαός στο μαυροβούνιο, δεν έχει κανενα λόγο να γιορτάσει την Ημέρα της Ανεξαρτησίας του Τζουκάνοβιτς και της Μαφίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου