Μαΐου 30, 2017

πΓΔΜ-BJRM: Νεμα Πράβντα Νέμα Μιρ

Και οι τρομοκράτες του ΟΥΤΣΕΚΑ περιμένουν τις αμερικανικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος Δικαίου.
Στην συνεχιζόμενη δίκη των τρομοκρατών του Κουμάνοβο που κατηγορούνται ότι στις 9 Μαΐου 2015, σκότωσαν 8 και τραυμάτισαν 42 αστυνομικούς, οι κατηγορούμενοι μποϊκοτάρισαν χθες την ακροαματική διαδικασία, διαμαρτυρόμενοι επειδή το Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση εξαίρεσης που υπέβαλε η υπεράσπιση τους κατά του εισαγγελέα της Έδρας.
Προηγουμένως, οι 37 κατηγορούμενοι σηκώθηκαν μεσα στην αίθουσα και φώναζαν το σύνθημα, «Νέμα Πράβντα Νέμα Μιρ», «δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη», και η πρόεδρος Βέρκα Πετκόβσκα διάκοψε τη συνεδρίαση.
Κατά ειρωνικό τρόπο, η ηγεσία της SDSM και οι ακτιβιστές τους Σόρος χρησιμοποιούσαν το σύνθημα«Нема правда, нема мир», («δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη»), κατά την «πολύχρωμη Επανάσταση».
Οι κατηγορούμενοι απαίτησαν να κληθούν για να καταθέσουν οι επικεφαλής των υπηρεσιών Ασφαλείας της τότε Κυβέρνησης.
Ο αμφισβητούμενος από το VMRO-DPMNE πρόεδρος, Ταλάτ Τζαφέρι, προγραμμάτισε τη σύνοδο του Κοινοβουλίου για σήμερα τις 11 πμ για να εκλεγούν ο Ζόραν Ζάεφ, πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του.
Η ψηφοφορίαθα γίνει αύριο το απόγευμα.
Ωστόσο οι εφημερίδες του VMRO-DPMNE αποκαλύπτουν ότι τρεις από τους υπουργούς του DUI που ενέκριναν ο αμερικανός πρεσβευτής και ο Ζάεφ είναι υπόδικοι.
Ο πρώην εκπρόσωπος τύπου του DUI και πρώην υπουργός της υγείας Μπουγιάρ Οσμάνι κατηγορείται ότι ωφελήθηκε 400.000 ευρώ από την παράνομη σύναψη δημοσίων συμβάσεων προμηθειών του Υπουργείου Υγείας. Η υπόθεση εναντίον του Οσμάνι ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, αλλά φαίνεται να έχει σταματήσει.
Η πρώην δήμαρχος Λίπκοβο και ο υπουργός της Γεωργίας Σαντούλα Ντουράκου κατηγορείται για κλοπή εκατομμυρίων ευρώ από το Γεωργικό Ταμείο και επειδή προσπάθησε να εξαφανίσει τα στοιχεία αποκόμισε και μια δίωξη για κατάχρηση εξουσίας.
Ο τρίτος , ο Ραμίζ Μέρκο κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας ως δήμαρχος της Στρούγκας.
Ο Νίκολα Γκρουέφσκι δήλωσε ότι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, του Ζόραν Ζάεφ, «έγινε με βιασύνη για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των κορυφαίων στελεχών του Κόμματος», και επεσήμανε ότι η επιλογή των μελών της νέας κυβέρνησης δεν έγινε ούτε με βάση τη γνώση ούτε την εμπειρία, και επισήμανε ότι «πολλοί από αυτούς στο παρελθόν είχαν εμπλακεί σε υποθέσεις διαφθορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου