Μαΐου 25, 2017

Μαυροβούνιο: Άρχισε η προκαταρτικη δίκη για το «Πραξικόπημα»

Ο απόστρατος Σέρβος Στρατηγός Μπράντισλααβ Ντίκιτς, που βρίσκεται υπό κράτηση από τον Οκτώβριο, παρουσιάστηκε χθες στην Ποντγκορίτσα για να δικαστεί, ως ο υπεύθυνος του πραξικοπήματος που ανακάλυψαν, οι «άγρυπνες» υπηρεσίες του Μίλο, τον περασμένο Οκτώβριο.
Ο απόστρατος στρατηγός, για άλλη μια φορά δήλωσε ΑΘΩΟΣ και τόνισε ότι «είναι θύμα των κατασκευασμένων κατηγοριών της μυστικής υπηρεσίας του Μαυροβουνίου και του Ειδικού Εισαγγελέα που τις αποδέχτηκε», και αρνήθηκε ότι γνωρίζει, ή συνάντησε οποιοδήποτε από τα μέλη του Δημοκρατικού Μετώπου, και ότι δεν είχε ποτέ καμία επικοινωνία είτε με τον Μάντιτς είτε με τον Κνέζεβιτς. Το δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει αν θα αποδεχτεί και θα παραπέμψει σε τακτική δικάσιμο το κατηγορητήριο των 129 σελίδων κατά 14 άτομων, μεταξύ των οποίων και οι δύο ηγέτες του Δημοκρατικού Μέτωπου, Αντρίγια Μάντιτς και Μίλαν Κνέζεβιτς ή θα το απορρίψει.
Αν το δικαστήριο δεχθεί το κατηγορητήριο του ειδικού εισαγγελέα, ο Μάντιτς και ο Κνέζεβιτς θα δικαστούν για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης και για οργάνωση της δολοφονίας του Μίλο Τζουκάνοβιτς, για να αποτρέψουν την ένταξη του Μαυροβούνιου στο ΝΑΤΟ. Οι δικηγόροι υπεράσπισης τόνισαν στις εισαγωγικές του παρατηρήσεις ότι η μόνη δηθεν απόδειξη είναι οι ομολογίες του ψευδομάρτυρα Σάσα Σίντελιτς που γνώριζε τον ειδικό εισαγγελέα από το στρατοδικείο όπου είχε δικαστεί στο παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου