Μαΐου 24, 2017

Κοσσυφοπέδιο-Μετόχι: Η σερβική Λίστα και οι Σέρβοι

Ο Υπουργός εργασίας, της Σερβίας και τέως υπέυθυνος για το Κοσσυφοπέδιο Αλεξάνταρ Βούλιν δήλωσε ότι η σερβική κυβέρνηση βλέπει τη «Σερβική Λίστα» ως τη μοναδική επιλογή για τους Σέρβους εάν θέλουν να υπερασπιστούν τους εαυτούς ενάντια στις απειλές του τρομοκράτη Ραμούς Χαραντινάι.

Το γραφείο για το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι της Σερβικής Βουλής κάλεσε τους Σέρβους στο Κόσσοβο να ψηφίσουν εκείνους που υπερασπίζονται το σερβικό κράτος και τα σερβικά εθνικά συμφέροντα στο Κόσσοβο και το Μετόχι, και όχι εκείνους που θα επιλέξουν οι Αλβανοί.

Ο Όλιβερ Ιβάνοβιτς, ο ηγέτης της πρωτοβουλίας πολιτών «Ελευθερία, Δημοκρατία, δικαιοσύνη,» δήλωσε ότι η απόφαση των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο να κατεβούν ξεχωριστά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές θα σημάνει χάσιμο ψήφων και προειδοποίησε ότι θα είναι αδύναμοι αντιμετωπίσουν τα Αλβανικά μπλοκ.

Ο καθηγητής Πανεπιστήμιο Νενάντ Κεσμάνοβιτς είπε ότι η δήλωση της Ουάσιγκτον πως δεν υποστηρίζει τη δημιουργία μιας «Μεγάλης Αλβανίας» είναι ένα μήνυμα προς τους Σέρβους, ότι εάν αυτοί αναγνωρίσουν το (αμεικανικό) Κοσσυφοπέδιο ως κράτος, τότε το Κοσσυφοπέδιο θα γίνει μέρος της Αλβανίας, της οποίας την Κυριαρχία δεν αμφισβητεί κανένας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου