Μαΐου 24, 2017

Θάτσι: Δεν ήμουν ποτέ στον ΟΥΤΣΕΚΑ και δεν με φώναζαν φίδι

Ο πρόεδρος του ψευδοκράτους του Κοσσόβου Χασίμ Θατσι που επισκέφτηκε επίσημα την Αυστρία σε συνέντευξη σε εφημερίδα του Σάλτσμπουργκ είπε ότι
« η ιδέα για τη Μεγάλη Αλβανία προέρχεται από το Βελιγράδι και όχι από Κοσσυφοπεδίου ή την Αλβανία». «Αυτή είναι μια παραπληροφόρηση της Σερβίας προκειμένου να καλύψει τους στόχους τους για τη δημιουργία της Μεγάλης Σερβίας. Η ιδέα της μεγάλης Αλβανίας δεν είναι μια ιδέα που προήλθε από τους Αλβανούς. Το Βελιγράδι είναι ο μόνος που κρατάει ζωντανή αυτή τη συζήτηση», ειπε.
Για τις προσεχείς εκλογές ο Θάστι είπε: «Όλα τα πολιτικά κόμματα είναι υπέρ-ΝΑΤΟ και υπέρ της ΕΕ. Το Κοσσυφοπέδιο είναι η πιο φιλοευρωπαϊκή χώρα των Δυτικών Βαλκανίων. Κατά συνέπεια, δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή ως προς κατεύθυνση, αλλά μόνο αλλαγή του ρυθμού. Μερικοί προτιμούν γρηγορότερες , και άλλοι πιο αργές λύσεις. Έχουμε προσκαλέσει παρατηρητές της ΕΕ για τις εκλογές που θα αποτελέσουν επιβεβαίωση της ωριμότητας της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου. Παραμένω πεπεισμένος ότι θα έχουμε μια σταθερή, φιλοευρωπαϊκή και πολυεθνική κυβέρνηση, η οποία θα είναι σε θέση να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις».
Στο Βελιγράδι ο πολιτικός αναλυτής Μίλαν Μιγιαλκόφσκι δήλωσε ότι οι «φιλοευρωπαϊκές» δυνάμεις στο Κόσσοβο καθοδηγούνται από Αλβανούς ισλαμιστες εξτρεμιστές, οι οποίοι μπορεί να προκαλέσουν ένα νέο βαλκανικό πόλεμο, αν δε εξαλείφουν αμεσως. «Οι εξελίξεις στο Κόσσοβο και το Μετόχι και οι απειλές εναντίον του Βελιγραδίου δείχνουν με σαφήνεια ότι υπό την προστασία και την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών Εθνών, βρίσκεται σε εξέλιξη η κλασική διεθνής τρομοκρατία», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου