Μαΐου 30, 2017

Βοσνία & Ερζεγοβίνη: Διάλογος στον κυβερνητικό Συνασπισμό

Η Αντιπρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών, (SNSD), και πρωθυπουργός Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς ανακοίνωσε ότι «μέσα τις επόμενες ημέρες θα γίνει συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του SNSD, του DNS και των Σοσιαλιστών, (SP) και σε αυτή «θα γίνει συζήτηση εφ όλης της ύλης». Επίσης ανακοίνωσε ότι «τα ζητήματα των προσώπων θα επιλύονται στο επίπεδο του συνασπισμού».
Η πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι ισχύει η δέσμευση της κυβέρνησης για αύξηση των συντάξεων κατά 3% από τον Οκτώβριο.  
Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Σερβικής Δημοκρατίας Νεντέλικο Τσουμπρίλοβιτς δήλωσε ότι , δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένει κανείς κυβερνητική αλλαγή πριν από το 2018 που θα γίνουν οι εκλογές. «Όποιος θέλει να αναλάβει την εξουσία στη Σερβική Δημοκρατία πρέπει να προετοιμαστεί για τις εκλογές του επόμενου έτους», δήλωσε.
Ο Δήμαρχος της Μπανιαλούκα Ιγκόρ Ραντόιτσιτς, από το SNSD ανακοίνωσε ότι με την ολοκλήρωση κατασκευής της μονάδας βιόμαζας από τον επόμενο χειμώνα, οι πολίτες θα έχουν μια 24ωρη θέρμανση στην ίδια τιμή.
Ο καθηγητής Πανεπιστημίου Εμίλ Βλάικι δήλωσε πως «αισθάνεται ότι η αντιπολίτευση στη Σερβική Δημοκρατία καταρρέει ενώ κόμματα του κυβερνώντος συνασπισμού επωφελούνται από την παρουσία του Μίλοραντ Ντόντικ που έχει υψηλά ποσοστά εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου