Μαΐου 22, 2017

Αλβανία: Στις κάλπες την ημέρα του Μπαιράμ

Σήμερα το απόγευμα το αλβανικό Κοινοβούλιο θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρία για να υιοθετήσει μια σειρά από αποφάσεις σχετικά με την εφαρμογή της πολιτικής συμφωνίας που επετεύχθη στις 18 Μαΐου μεταξύ του Ράμα και του ηγέτη της αντιπολίτευσης Λουλζίμ Μπάσα.
Οι Βουλευτές θα πρέπει να εγκρίνουν την απόφαση του αρχηγού του κράτους Μπουγιάρ Νισάνι για την απόλυση των έξι υπουργών και τον διορισμό των υπηρεσιακών. Θα ψηφίσουν και μια μια σειρά τροπολογίες που σχετίζονται με την εκλογική μεταρρύθμιση, την εκλογή των μελών της αντιπολίτευσης στις τρεις «ad hoc» επιτροπές για την αξιολόγηση των δικαστικών, και θα εκλεγεί και ο νέος πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής. Ο Μουφτής των Τιράνων, Ίλι Γκούρα, εξέδωσε δελτίο τύπου και επεσήμανε ότι ο

ι Ράμα και Μπάσα συμφώνησαν να κάνουν τις εκλογές την ημέρα που η μουσουλμανική κοινότητα εορτάζει το Μπαϊράμ και έκανε έκκληση για υπάρξει ηρεμία κατά την ημέρα του Μπαιράμ και πρόσθεσε: «Κάνω έκκληση πολιτικούς να επιδείξουν ωριμότητα και να δημιουργήσουν μια ειρηνική ατμόσφαιρα, δεδομένου ότι η προεκλογική εκστρατεία θα συνεχίζεται παράλληλα με το Ραμαζάνι».

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, που αντιμετώπισε ένα κύμα εσωκομματικών επικρίσεων γιατί υποχώρησε στη συμφωνία με το Δημοκρατικό Κόμμα, συνέχισε την προεκλογική του περιοδεία και πήγε στο του Πόγραδετς για να «επιθεωρήσει» την κατασκευή της περιφερειακής οδού της Πόλης. Στην ομιλία του είπε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα «παραμένει μια απειλή για την Αλβανία λόγω της έλλειψης οράματος και αν κερδίσουν αυτό θα ήταν καταστροφή και θα πήγαινε την Αλβανία πολλά χρόνια πίσω. Ο Ράμα είπε ότι το ζήτημα δεν είναι η πρωτιά, γιατί το Σισα;λιστικό Κόμμα είναι πρωτο, αλλά η εξασφάλιση της δεδηλωμένης. «Πρέπει να αγωνιστούμε σκληρά για να βγάλουμε τουλάχιστον 71 βουλευτές. Αυτός είναι ο πραγματικός αγώνας», είπε ο Ράμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου